Program


Zsámbéki Nyári Színház - Arvo Pärt egy hegedűre

Zsámbéki Nyári Színház - Arvo Pärt egy hegedűre

Arvo Pärt leggyönyörűbb hegedűjátékaiból és gondolataiból Kelemen Barnabás és Vecsei H. Miklós hoznak Zsámbékra egy rendhagyó, ugyanakkor beavató estet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 6. vasárnap, 20:00

Zsámbéki Nyári Színház - Arvo Pärt egy hegedűre

Arvo Pärt korunk egyik legzseniálisabb klasszikus zeneszerzője. Nagyívű művei és műveiben elhelyezett csendjei egyaránt hátborzongatóak és fölemelőek. Part alkotói tevékenységén túl, korunkat jóval meghaladó teológiai és filozófiai értekezésekkel jelentkezik időről időre. Leggyönyörűbb hegedűjátékaiból és gondolataiból Kelemen Barnabás (Kossuth-díjas hegedűművész) és Vecsei H. Miklós hoznak Zsámbékra egy rendhagyó, ugyanakkor beavató estet.

Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész. Pertis Pali cigányprímás unokája, Pertis Zsuzsa csembalóművész fia, Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművész férje. Édesapja Kelemen Pál (* Hobol, 1945) gordonkaművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egyik alapító tagja.

Repertoárja igen sokszínű: szóló és kamaradarabok mellett nagy hegedűversenyek a barokktól napjainkig. Nevéhez fűződik többek között Ligeti György, Alfred Schnittke, Kurtág György és egyéb modern szerzők műveinek magyarországi ill. ősbemutatója is.

Kelemen Barnabás a Magyar Államtól kapott, 1742-ben készült Ex-Kovács Dénes Guarneri del Gesu hegedűn játszik.


Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!