Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Nógrádi Gergely és barátai -  Csillagok koncertje

Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Nógrádi Gergely és barátai - Csillagok koncertje

A világszerte ünnepelt főkántor Nógrádi Gergely és művészbarátai egy egyedülálló és sokszínű műsorral készülnek az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 27. hétfő, 20:00

Nógrádi Gergely és barátai - Csillagok koncertje

 Koncertjük kétségkívül az esztendő egyik legizgalmasabbnak ígérkező gigaprodukciója lesz, tíz szólistával és a Dohány utcai Zsinagóga kórusával. Repertoárjuk jiddis dalokat, kántorprodukciókat, operaáriákat, a "zsidó Broadway" komponistáinak leghíresebb musical slágereit tartalmazza. A számos zenei műfajt felvonultató crossover esten fellép a friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter operaénekesnő, László Boldizsár és Fellegi Balázs operaénekesek, a magyarországi zsidó kántorok doyenje Fekete László, a zsidó dalok királynőjeként emlegetett Klein Judit énekesnő, Kardos Dániel gitárművész, Neumark Zoltán és Teszter Nelli zongoraművészek, Lázár Zsigmond hegedűművész és a Dohány utcai Zsinagóga férfikara.

Nógrádi Gergely főkántor
A Frankel Leó úti Zsinagóga főkántora generációja kiemelkedő tehetséggel megáldott képviselője, aki az elmúlt években négy kontinensen adott koncerteket, rendkívüli sikerrel. 2015-ben Európa elsőszámú kántorhangjának választották az angliai Leedsben tartott kántor-világtalálkozón. A floridai Palm Beachen 2016-ban megkapta a Zsidó Pavarotti címet, 2017-ben Washingtonban pedig A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete kitüntetésben részesítették. 2018 tavaszán Flown Flag capitoliumi elismerést kapott Michael S. Lee amerikai szenátortól. Az elmúlt évtizedben tíz CD-n és DVD-n szerepelt énekművészként, emellett íróként több mint ötven könyv szerzője.

Sümegi Eszter operaénekes
1993-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és még abban az évben Philadelphiában megnyerte a Pavarotti Énekverseny első díját. Huszonöt éve a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, fellépett többek között a Bregenzi Fesztiválon, a Torontói Operában, Salzburgban, a bécsi Staatsoperben, a Frankfurti Operában, Taiwanban. Oratóriumokban is énekel, illetve koncertműsorait az utóbbi időben zsidó dalok előadásával színesíti. 2018-ban Kossuth-díjjal tüntették ki.

László Boldizsár operaénekes
2008-ban a Szegedi Nemzeti Színház magánénekesként szerződtette. Azóta számos szerepet énekelt nagy sikerrel, többek között Rost Andrea partnere volt a Bohémélet Rodolphe szerepében. A szegedi társulaton kívül rendszeresen énekel főszerepeket a Magyar Állami Operaházban, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Operában, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon és Kassán.

Fekete László főkántor
A magyarországi zsidó kántorok doyenje, a budapesti Dohány utcai zsinagóga főkántora az Ádám Emil tanár-karnagy vezette Rabbiképző Intézet Goldmark Kórusában tűnt fel éneklésével, majd a nyolcvanas években a Népszínház operatársulatában három évadon keresztül olasz vígoperák basszus főszerepeit alakította. Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem tanára, az ottani kántorképzés szakfelelőse. Szertartást vezetett, koncertezett Európa számos országában, Japánban és Izraelben.

Fellegi Balázs operaénekes
A FelleginiKlezmerGipsy együttes alapító tagja. Tanulmányait a Salzburgi Mozarteumban, a Tel-Aviv-i Rubin Zeneakadémián, valamint mesterfokon a philadelphiai Curtis Institute-ban végezte. A 2001-2002-es évadban a New York-i Metropolitan produkcióiban kapott szerepeket. Több zsidó zenei albuma is megjelent, rendszeresen koncertező művész.

Klein Judit énekművész
A zsidó dalok királynőjeként emlegetett énekesnő a legrangosabb fesztiválok és előadások fellépője. Hangjában egyszerre érezhető az ősi keleti világ atmoszférája, sajátos motívumokkal megidézve a bibliai idők légkörét, valamint a jelenkor zsidó zenei kultúrájának; a történelmet, a napi életet elbeszélő jiddis, ladino és izraeli daloknak neves előadója.

Kardos Dániel gitárművész
Zenei tanulmányait Jeruzsálemben a Rubin Zeneakadémián, illetve a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán végezte. Gitárjátékában a jazz, a klezmer, a közel-keleti, a balkáni és a flamenco zene elemei egyaránt megszólalnak. Saját zenekarában és filmzenékben komponistaként is jelen van. Ezek mellett a Scheiber Sándor iskola ének-zene tanára és kórusvezetője.

Neumark Zoltán zongoraművész
1993-tól a Magyar Állami Operaház és az Operettszínház énekeseinek magán ének-korrepetitora és zongorakísérője, 1993 és 2003 között az Inter-Operett zenei vezetője. 1993 óta állandó zongorakísérője és korrepetitora neves énekeseknek és színművészeknek hazai és nemzetközi színpadokon, 2001 óta az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem kántorképző szakának adjunktus korrepetitora. 2005 óta a Judrom klezmer zenekar zongoristája, valamint a 2016-ban megalakult Haverim klezmer zenekar alapító tagja.

Teszter Nelli zongoraművész
1979-ben született Kárpátalján, Beregszászon. A Zádor Dezső Állami Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után 1997-ben Magyarországra költözött. Zongoratanári tevékenységét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatott tanulmányai mellett párhuzamosan végezte. 2003 óta Budapesten él, Magyar Táncművészeti Egyetem vezető korrepetítora, népszerű koncertező művész, boldog családanyaként neveli kétéves kisfiát.

Lázár Zsigmond hegedűművész, zeneszerző
A magyarországi színházak közkedvelt zenei vezetője, elismert komponista és zenekarvezető, 1995 óta körülbelül hetven előadás muzsikája fűzhető a nevéhez. Jelenleg Dohány utcai Zsinagóga karnagya, kamaradarabokat, kórusműveket ír a zsinagóga férfikarának, emellett az Odessa Klezmer Band zenekar rendszeres közreműködője.

Dohány utcai Zsinagóga férfikara
A kórus, amely a zsinagóga felavatása óta létezik, jelenleg csodálatos hangú operaénekesekből és más professzionális kórusok tagjaiból áll. Az énekegyüttes repertoárja egyedinek mondható a magyarországi zenekultúrában, vallási és világi fellépései rendre zajos sikert aratnak a közönség körében, itthon és külföldön egyaránt.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

További ajánlataink


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!