Program


A legenda életre kel – A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

A legenda életre kel – A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

Kapunyitás: 18:45

 19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban

Léptek koppanása, halk neszek… ezen az éjszakán életre kel a Diósgyőri vár és mesél: egy királyról és királynéról, akik számára megadatott a középkorban oly ritka igaz szerelem. A sarokban udvarhölgyek suttognak, az udvarról kardok csörgése hallatszik. A vár népe uralkodók sorsáról mesél, de ismerős érzésekről hallunk, mert tőlük sem áll távol semmi, ami emberi.

A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vársétákon a maszk viselése kötelező! Egyéb szabadtéri helyszíneken is ajánljuk annak viselését.


Ismétlődő programok a Felső várudvaron:

-       Szerelmi tűztánc

-       Lovagi bajvívás a hölgy kegyeiért

-       Vezetett séta a vár gyógynövénykertjében

 

Folyamatos programok (19:00-23:00):

-       Amikor a királyné hódítani akar – Fűszerek terme – udvari fűszersáfárunk a királynék szépségtitkaiba avatja be az érdeklődőket, és mesél arról is, a hagyomány szerint mely növények szítják fel a vágy tüzét.

-       Csillagles – Várterasz – vendégeink professzionális távcsövekkel, szakavatott csillagász segítségével kémlelhetitek az eget. Ha szerencsések, hullócsillagot látva titkos kívánságukat is elsuttoghatják.

-       Királyi csillagjósda – Várterasz – király urunk jósdájában feltárulnak a jövő titkai, de a bölcs udvari jós kitanulta ám a mesterséget, a vidámság és öröm szemüvegén láttatni a jövőt az igazán hosszú élet titka…

-       Hárfa muzsika – Lovagterem – Közép-Európa legnagyobb Lovagtermében szerelmes dallamok csendülnek föl, meghitt légkört teremtve a szerelmi történeteknek, melyek időről időre menedékre lelnek a vár falai között…

-       Ruha teszi…? Udvarhölgy, apród vagy épp lovag? – Lovagterem – próbáld fel a jellegzetes korabeli öltözékeket és örökítsd meg az utókornak!

-       A Diósgyőri vár középkori játéktára – Árkádok alatt – a játék örök: minden időben mosoly csalt gyermekek és felnőttek arcára, a vár középkori játéktára pedig lehetőséget ad arra, hogy vendégeink a középkori játékokkal is bizonyítsák ügyességüket és rátermettségüket.

-       Kézműves játszóház – Várbirtok terme, Vártörténet terme – készíts papírvirágot, vagy alkoss gyöngyből ajándékot és legyen emlék a Diósgyőri vár titokzatos éjszakájáról.

-       Mesterségbemutató – Felső várudvar – lesd meg, hogyan dolgozik a bőrműves.


A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:00-22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 22:30 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.


Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!

Jegyárak:
Felnőtt: 1900 Ft, Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft, 0-6 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Diósgyőri vár kupás jegy:felnőtt: 2900 Ft. (A belépőjegy tartalmaz egy Diósgyőri vár felirattal ellátott kerámiakupát és egy szerelmi bájitalt.)

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánló


Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival. A különleges, szabadtéri helyszínen művészeink előadásában részleteket…

Julian, a fogorvos jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!