Program


A művészet templomai - Raffaelló - a festőfejedelem

A művészet templomai - Raffaelló - a festőfejedelem

A művészet templomai: Raffaello – A festőfejedelem
színes, szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc

Forgalmazza a Pannonia Entertaiment

Alkotók:

Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyv: Laura Allievi
Főszereplők: Flavio Parenti, Angela Curri, Marco Cocci, Enrico Loverso, Vincenzo Farinella, Antonio Natali, Antonio…  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 17. péntek, 18:00

A művészet templomai című, 2012-ben indult ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő része, a hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum, Firenze és az Uffizi-képtár és a Pápai bazilikák alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének, a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

A 2012-ben útjára indult, A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő epizódja, a hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum és a Firenze és az Uffizi-képtár alkotóinak új filmje a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

Rafaellót – aki Leonardo Da Vinci és Michelangelo Buonarroti oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt – a kortársai és a későbbi generációk is csodagyereknek tekintették. Munkássága nemcsak a reneszánsz és a manierizmus közötti hidat jelentette, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte. A változatban mozikba kerülő alkotás eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a Mester életét és művészetét: harmincnyolc Raffallo-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva és nézőket olyan neves művészettörténészek kaluzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója. A műelemzéseket és az alkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeit történelmi rekonstrukciók alapján készített rövid játékfilmes betétek színesítik, amelyek betekintést nyújtanak a művész mindennapjaiba és fontos életeseményeibe.

 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

További ajánlataink


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

romantikus vígjáték két részben

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!