Program


A szabadság finom érintése - Összművészeti előadás

A szabadság finom érintése - Összművészeti előadás

A szabadság finom érintése című műsorban az irodalom, az opera, a tánc-, a zene-, a színház- és a cirkuszművészet egyidejű jelenléte egyszerre veszi igénybe a néző szinte minden érzékszervét, támogatják, segítik, erősítik egymás művészi hatását. A szabadság élményét szeretnénk átadni: hogy ne csak minket érintsen meg – szelíden, mint a szél –, hanem nézőinket is.

ÖSSZMŰVÉSZETI ELŐADÁS A CIRKUSZ-, A TÁNC-, A SZÍNHÁZ- ÉS A ZENEMŰVÉSZET EGYENSÚLYÁBAN

Magyarország Kormánya az 1989/90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulójáról történő méltó megemlékezés érdekében a 2019. március 15. és a 2021. június 19. közötti időtartamot a „30 éve szabadon” című emlékévvé nyilvánította. Az Emlékév célja, hogy ráirányítsa a magyar emberek és a közép-európai nemzetek figyelmét az akkori események világpolitikai súlyára, nyilvánvalóvá tegye, hogy Nyugat-Európa a második világháborút követően magára hagyta Közép-Európát, ennek ellenére a közép-európai nemzeti közösségek – élve a történelmi lehetőséggel – maguk vívták ki szabadságukat és függetlenségüket. Az Emlékév programjaiba illeszkedik a Fővárosi Nagycirkusz kezdeményezte összművészeti előadás létrehozása A szabadság finom érintése címmel. Az egyórás műsor üzenete, hogy minden művészeti ág egy tőről fakad, csupán kifejezőeszközeikben különböznek egymástól. Egymásra hatásuk a szabadság metaforája, hiszen az önkifejezés, a közös alkotás felszabadító érzése, a tükör állítása és az emberiség érzelmeinek-gondolatainak megjelenítése minden művészeti ág elsődleges célja. Az egymásra ható művészetekből születő katarzisélmény felszabadító érzése ugyanaz a szabadság, mint amiben három évtizede élünk mi itt, Közép-Európában. Összekapcsolódásukból mindig izgalmas, különleges produkció születik, olyan komplex mű, amely magába integrálja több művészeti ág jelrendszerét és az alkotóművészek tehetségét. A fiatal artisták, táncművészek és zenészek közös produkciójában a társművészetek egyensúlyban, a maguk valós művészeti értékeinek megnyilvánulásával alkotnak egy katartikus előadást, amellyel a zene, a hang, a látvány, a költészet, a mozdulat és az emberi teljesítőképesség határait feszegető cirkuszművészet egyenértékűségét hirdetik. A szabadság finom érintése című műsorban az irodalom, az opera, a tánc-, a zene-, a színház- és a cirkuszművészet egyidejű jelenléte egyszerre veszi igénybe a néző szinte minden érzékszervét, támogatják, segítik, erősítik egymás művészi hatását. A szabadság élményét szeretnénk átadni: hogy ne csak minket érintsen meg – szelíden, mint a szél –, hanem nézőinket is.

Az előadás időtartama 1 óra.

Ajánló


A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját…

Az emlékezetes regény és film után, az Esőember adaptálójának jóvoltából – színpadon is…

Dr. Csernus Imre előadása Nyíregyházán: Egy életed van! "Jó pár olyan emberrel találkoztam,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!