Program


A VÍGASZ EREJE - Łukaszewski / Penderecki / H.M. Górecki / Brahms - L/6

A VÍGASZ EREJE - Łukaszewski / Penderecki / H.M. Górecki / Brahms - L/6

Alig van olyan lengyel zeneszerző, aki ne alkotott volna jelentőset az egyházi zene műfajaiban: ez az ötvenes években járó zeneszerző-fivérekre, Paweł és Marcin Łukaszewskire, valamint a modern zene két ikonjára, Pendereckire és Góreckire egyaránt igaz. Zenekarunk hangversenyén Farkas Róbert vezényletével végül egy olyan keresztény zenedarab is felcsendül, amelyet a szerzője a Biblia igeverseire, anyanyelvén nyelven komponált: a Német requiem.

Jegytípusok


5 400 Ft - 6 600 Ft
3 jegytípus

Aktuális előadások



MŰSOR

Łukaszewski: De profundis
Penderecki: O gloriosa virginum
Łukaszewski: Nunc dimittis
H.M. Górecki: Totus tuus
Brahms: Német requiem

KÖZREMŰKÖDIK

Tuznik Natália – szoprán, Holger Falk - bariton, Arthur Rubinstein Philharmonic Chorus (karvezető: Artur Koza)

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
A közép-lengyelországi Łódź városából érkező Arthur Rubinstein Philharmonic Chorus 1969-ben alapult, és most gazdag repertoárjának egy olyan szeletét mutatja meg a hazai közönségnek, amit kevésbé ismerünk. Alig van olyan lengyel zeneszerző, aki ne alkotott volna jelentőset az egyházi zene műfajaiban: ez az ötvenes években járó zeneszerző-fivérekre, Paweł és Marcin Łukaszewskire, valamint a modern zene két ikonjára, Pendereckire és Góreckire egyaránt igaz. Zenekarunk hangversenyén Farkas Róbert vezényletével végül egy olyan keresztény zenedarab is felcsendül, amelyet a szerzője a Biblia igeverseire, anyanyelvén nyelven komponált: a Német requiem. Azt is tudjuk, hogy Brahms jobban szerette volna az „emberi” jelzőt használni gyászmiséje esetében, amelyet ezúttal a tehetséges fiatal szopránénekesnő, Tuznik Natália és a színházban és operában egyaránt otthonos német bariton, Holger Falk szólójával hallunk.

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!