Program


Beethoven és Brahms korhű hangszereken a zene világnapja alkalmából

Beethoven és Brahms korhű hangszereken a zene világnapja alkalmából

Beethoven és Brahms zenéi igazi alapkövei a klasszikus koncertrepertoárnak, nem mindennapi lehetőség azonban, hogy a közönség úgy hallhassa őket, ahogy régen, saját korukban megszólalhattak. A zene világnapja alkalmából most három remekmű kel új életre Börzsönyi Máté, Paulik László és Balog József eredeti, korhű hangszereken játszott előadásában.

Jegytípusok


5 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Programjukat Beethoven kürtszonátája nyitja, amelyet maga a szerző mutatott beaz egykor a Karmelita épületegyüttesében működő Várszínházban, majd ezt követi a rendkívüli nehézségű és sodrású c-moll hegedű-zongora szonáta, amelyben egy Beethoven korabeli zongora lesz a főszereplő.A koncert második felében Balog József egy olyanStreicher-zongorát szólaltat meg, amelyen Brahms maga is játszott és komponált.A Brahms-életműben is kuriózumnak számító trió kürtszólamát Börzsönyi Máté – a szerző eredeti utasításának megfelelően – natúrkürtön játssza, a magyar régizenejátszás meghatározó alakjaként ismert Paulik László pedig további garanciát jelent a legkiválóbb historikus előadásra.

Műsor:
Beethoven: F-dúr szonáta kürtre és zongorára, op. 17
Beethoven:c-moll szonáta hegedűre és zongorára, op. 30/2

szünet

Brahms:Esz-dúr trió kürtre, hegedűre és zongorára, op. 40


Közreműködők:

Börzsönyi Máté – kürt
Paulik László – hegedűBalog József – zongora

További ajánlataink


A Danubia Zenekar újévi produkciójával a pompás bécsi újévi koncertek hangulatát varázsolja Budapestre megidézve a 19. századi–századfordulós bálok, operett-előadások, hangversenyek…

Kétrészes műsoruk repertoárján a virtuóz cigányzene, a jól ismert klasszikusok mellett olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!