Program


BEMUTATÓ - BOHÓC KERESTETIK • Bozsik Yvette Társulat

BEMUTATÓ - BOHÓC KERESTETIK • Bozsik Yvette Társulat

A Bozsik Yvette Társulat új, felnőtteknek szóló bemutatója a Nemzeti Táncszínház felkérésére, a világhírű román-francia író, Matei Visniec groteszk drámája nyomán készült.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 28. csütörtök, 19:30

Két kiöregedett, régóta mellőzött bohóc egy állásinterjúra érkezik. Filippo a harsányabb karakter, Niccolo a szelíd bohóc. A sivár váróterem az érvényesülés igyekezetében előbb csatatérré, majd képzeletbeli poronddá, végül egy bűntény helyszínévé válik. A darab remek lehetőség arra, hogy a Bozsik Yvette Társulat mára ikonikussá vált stílusjegyeivel, egy prózai darabból kiindulva, táncszínházi formát öltve, új lendületet és energiákat ötvözve egy groteszk szomorúbohóc-játék előadást hozzon létre, amelyben tükröt tartva magunknak és a világnak megemlékezünk a szeretetről és az elmúlás pillanatairól.

A darab alapján készült táncszínházi előadás Vati Tamás és Bozsik Yvette főszereplésével, Philippe Heritier zenéjével, Berzsenyi Kriszta jelmezeivel került színpadra, az előadásban a Bozsik Yvette Társulat táncművészei is megjelennek egy abszurd bohócbanketten. A darabban humor és dráma vegyül cirkuszi elemekkel, bohócjátékkal, commedia dell’arte motívumokkal, akrobatikus és lazzi elemekkel színesítve. A végeredmény abszurd átmenet humor, dráma, színház, cirkusz és tánc között.

 

Előadják:
Vati Tamás és Bozsik Yvette

Közreműködik: a Bozsik Yvette Társulat

Zene: Philippe Heritier
Fény: Pető József
Tér: Vati Tamás
Jelmez: Berzsenyi Krisztina
Rendező-koreográfus: Bozsik Yvette

Támogatók: EMET, NKA, MMA

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

További ajánlataink


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!