Program


Bolha a fülbe
8

Bolha a fülbe

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.


 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 19:00

Georges Feydeau:
BOLHA A FÜLBE

Rendező: Mészáros Tibor

Állítólag mindenkinek van hasonmása ezen az olykor szédült tempóban robogó földgolyón; és ha egy jóravaló középosztálybeli üzletembert simán össze lehet keverni egy kétes hírű szálloda (vagy annál is rosszabb intézmény) portásával, a világ könnyen a feje tetejére áll, a félreértéseket pedig szinte lehetetlen kimagyarázni – nevetni viszont annál könnyebb rajtuk. Mi történik, ha egy feddhetetlennek látszó feleség felbont egy, a férjének érkező csomagot, és a fenti lebujból érkező küldeményből a férj nadrágtartója kerül elő? A tényállás több mint gyanús. Már ott is van az a bizonyos bolha a fülben, Raymonde, a féltékeny hitvestárs pedig az indulat hatására dönt: egy névtelen levélben találkára hívja férjét a minden olcsó titkot jól ismerő garniszállóba. A gyújtóbomba ketyegni kezd… és nemsokára elszabadul a pokol.

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében. Cserébe viszont kacagtató ámokfutásban és szertelen poénokkal tűzdelt komikus utazásban lehet része, míg végül minden a helyére kerül. A humor és megtévesztés nagyszerű alkotását a Móricz Zsigmond Színházban már több sikert is jegyző Mészáros Tibor állítja színpadra.

Szereplők

Victor Emanuel Chandebise / Poche: Illyés Ákos
Camille Chandebise: Törő Gergely Zsolt
Raymonde Chandebise: Szabó Nikolett
Romain Tournel: Horváth Viktor
Finache Doktor: Gulyás Attila
Carlos Homenides de Histangua: Nagyidai Gergő
Augustin Ferrallion: Tóth Zolka
Étienne: Gulácsi Tamás
Rugby: Kovács Balázs
Baptisten: István István
Lucienne Homenides de Histangua: Kiss Eszter Júlia
Olympe Ferrallion: Széles Zita
Antoinette: Német Klára e.h
Eugénie: Jenei Judit

Díszlet- és jelmeztervező: ONDRASCHEK PÉTER
Súgó: NAGY ERZSÉBET
Ügyelő: HOLLÓ ARNOLD
Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA

Rendező: MÉSZÁROS TIBOR

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az előadás a Hübner támogatásával jött létre.
Az előadást 3 felvonásban, két szünettel játsszuk!

Ajánlatunk


Az Egy százalék indián az identitás, az örökölt magatartási modellek, hímsovinizmus, feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

További ajánlataink


A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!