Program


Catrin Finch & Seckou Keita

Catrin Finch & Seckou Keita

A BBC „a legjobb formáció”, a Songlines magazin pedig „a legjobb fúzió” díjával tüntette ki tavaly a duót. Nem csoda… A csoda az, ami a Müpa közönségét is le fogja venni a lábáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 9. kedd, 20:00

Catrin Finch & Seckou Keita

A walesi Catrin Finch és a szenegáli Seckou Keita hárfa-kora duóját a véletlen hozta össze 2012-ben. Finch olyan turnéra készült, melyben Toumani Diabate lett volna a partnere, de egy szélsőséges katonai csoport megakadályozta, hogy Diabate elhagyja Malit. A próbákat nem törölhették, hiszen Finch még soha nem játszott afrikai hárfással, így aztán Toumani helyére keresni kellett valakit. Így esett a választás arra a rangos griot-ra, aki mellesleg apai ágon a Mali Birodalmat alapító Szundzsata Keita leszármazottja.

Nem kellett sok, szinte néhány nap alatt kiderült, hogy „alkalmi” kapcsolatukban háromezer mérföld és ezerévnyi hagyomány fonódik össze: a kelta és a nyugat-afrikai kultúrában egyaránt nélkülözhetetlen hárfáké; a kérlelhetetlen walesi bárdoké és a mali vagy szenegáli történetmondóké, a griot-ké. Emiatt vált Soar című új lemezük jelképévé az a fenséges ragadozó madár is, mely Nyugat-Afrikából tért vissza Walesbe többszáz év után.
Finch és Keita úgy élték meg a találkozást, mintha mindig is együtt játszottak volna. A következő évben, 2013 őszén már a világzene legrangosabb fórumán, a WOMEX-en léptek fel. Aki hallotta őket, pisszenni sem mert varázslatos hangulatú koncertjük közben, és utána nem könnyen tért magához a kábulatból. Még szerencse, hogy 2013-ban napvilágot látott bemutatkozó korongjuk, a Clychau Dibon, újra és újra feledhetetlenné téve a rendkívüli élményt.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!