Program


Csajkovszkij: Diótörő - Óbudai Danubia Zenekar

Csajkovszkij: Diótörő - Óbudai Danubia Zenekar

Kell Csajkovszkijnál több az ünnepre hangolódáshoz?  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 5. csütörtök, 19:30

Miután Csajkovszkij Párizsba látogatott, és rátalált a cselesztára, a vadonatúj találmányt titokban csempészte Szentpétervárra, nehogy Rimszkij-Korszakov mutassa be előbb az oroszoknak. A diótörő mégis csak jó fél évszázaddal később, Balachine koreográfiájával lett hatalmas siker és a karácsony kötelező kelléke. Cukorszilva Tündér tánca, a jóságos Diótörő és a gonosz Egérkirály élet-halál harca, és egy kislány, Marika varázslatos álma a hatalmasra növekvő karácsonyfával. Koncertünkön a teljes balettzene elhangzik. Kell Csajkovszkijnál több az ünnepre hangolódáshoz?

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadáson vehetnek részt -a jeggyel rendelkezők-  melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.



Csajkovszkij: A diótörő, op. 71 - teljes balettzene

Közreműködik: Óbudai Danubia zenekar

Vezényel: Halász Péter
Rendező: Óbudai Danubia Zenekar

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

További ajánlataink


Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes…

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!