Program


Csalog Gábor

Csalog Gábor

Csalog Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész számos magyar zeneszerzővel dolgozott már együtt, többek között Ligeti Györggyel is. Az ezredforduló óta aktív szerepet vállal Ligeti műveinek magyarországi bemutatásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 25. szerda, 19:00

Ligeti etűdjei már a szerző életében nagy sikert arattak, amit ékesen bizonyít a számos lemezfelvétel, melyek közül az egyik Csalog Gábor 2006-ban kiadott CD-je. A koncerten a 20. századi zongoraművek mellé a zongorista Bach 1722 környékén készült Das Wohltemperierte Klavier (A jól hangolt zongora) darabjaiból válogatott, melyekkel a mester a mai napig is ismert egyenlített hangolásban rejlő lehetőségeket demonstrálta. Míg Ligeti darabjai a ritmikai világra helyezik a hangsúlyt, addig Bach a dallamra és a hangnemek eltérő karaktereire fókuszál – e két világ váltja egymást folyamatosan ezen a minden bizonnyal élvezetes estén.

A FEKETE-FEHÉR SZÍNEI

Ligeti: Etűdök – 2. Cordes à vide
J. S. Bach: Két prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier köteteiből
Ligeti: Etűdök – 11. En suspens
J. S. Bach: Két prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier köteteiből
Ligeti: Etűdök – 6. Automne à Varsovie
SZÜNET
Ligeti: Etűdök – 10. Der Zauberlehring
J. S. Bach: Három prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier köteteiből
Ligeti: Etűdök – 7. Galamb borong, 5. Arc-en-ciel
J. S. Bach: h-moll prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier 1. kötetéből, BWV 869

Csalog Gábor (zongora)

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a vonatablakból észrevesz egy titokzatosan vonzó, fiatal nőt...

További ajánlataink


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!