Program


Csalog Gábor Vasárnapok

Csalog Gábor Vasárnapok

Műsor:
Frédéric Chopin: 24 Prelűd op. 28 – részletek
Dmitri Sosztakovics: 24 prelúdium és fúga op. 87 – részletek
Frédéric Chopin: H-moll szonáta op. 58

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 8. vasárnap, 18:00

Csalog Gábor Vasárnapok

Műsor:

Frédéric Chopin: 24 Prelűd op. 28 – részletek
Dmitri Sosztakovics: 24 prelúdium és fúga op. 87 – részletek
***
Frédéric Chopin: H-moll szonáta op. 58

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora

Chopinnel és Sosztakoviccsal folytatódik Csalog Gábor sorozata november 8-án, a BMC Koncerttermében. A koncert első felében részleteket hallhatunk Chopin: 24 Prelűd Op. 28, illetve Sosztakovics: 24 prelúdium és fúga Op. 87 című műveiből. A két korszakalkotó szerző prelűdjei és fúgái mögött egyaránt a barokk minták sejlenek fel. Csalog Gábor úgy véli, mindkettőjük kottatartóján ott lehetett a Wohltemperiertes Klavier komponálás közben – és mindketten úgy integrálták saját zenei nyelvükbe a barokk elemeket, hogy közben csorbítatlan maradt a saját, összetéveszthetetlen hangvételük. Az est második részében Chopin utolsó zongoraszonátája, a négytételes H-moll szonáta szólal meg a zongoraművész tolmácsolásában, mely líraisága és epikus jellege ellenére technikailag és a zenei megformálás tekintetében is az egyik legnehezebb és legnagyobb szabású Chopin-mű. A darab a szerző egyik utolsó műve, méltó összegzése mindannak, amit szerzője a zenéről és a zongorajátékról tudott.

Ajánlatunk


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

További ajánlataink


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!