Program


Egyiptomi művészet-sorozat II. Az élők birodalma, pillanatképek a fáraókori Egyiptom mindennapjaiból

Egyiptomi művészet-sorozat II. Az élők birodalma, pillanatképek a fáraókori Egyiptom mindennapjaiból

A nyugati világ szemében Egyiptom mindenkor a „másság” megtestesítője volt, e mögött valójában az ókori egyiptomiaknak a természeti környezetük felől érkező kihívásokra és a társadalmi együttélés problémáira adott válaszaik különbözősége bújik meg. A történeti kutatások fejlődésében bekövetkezett fókuszváltásnak köszönhetően, mely a hétköznapi egyént és egykori tapasztalatait tette meg vizsgálatának tárgyául, ma már sokat mesélhetünk arról, miként festett ez a letűnt…  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 26. csütörtök, 18:00

A nyugati világ szemében Egyiptom mindenkor a „másság” megtestesítője volt, e mögött valójában az ókori egyiptomiaknak a természeti környezetük felől érkező kihívásokra és a társadalmi együttélés problémáira adott válaszaik különbözősége bújik meg. A történeti kutatások fejlődésében bekövetkezett fókuszváltásnak köszönhetően, mely a hétköznapi egyént és egykori tapasztalatait tette meg vizsgálatának tárgyául, ma már sokat mesélhetünk arról, miként festett ez a letűnt világ az egyiptomi ember szemszögéből.

Szólhatunk például arról, milyen külsőségekben és feladatokban nyilvánult meg a Hórusz isten földi megtestesülésének tartott fáraó felelőssége népe biztonságáért és jóllétéért. Belekukkanthatunk egy előkelő óegyiptomi hölgy kozmetikai készletébe, és elmélázhatunk afelett, vajon divatos dolognak számított-e akkoriban a tetoválás. Tehetünk egy virtuális sétát egy több mint kétezer éves város keskeny utcácskáin, miközben az óegyiptomi „portréművészet” rejtelmeit feszegetjük. Válaszokat kaphatunk olyan kérdésekre, hogy miként válhatott valaki írnokká, mi köze lehet egy brit orvos-polihisztornak az egyiptomi hieroglifák megfejtéséhez, vajon ismerték-e az egyiptomiak a migrén ellenszerét, miért vásott el egy középbirodalmi varázsbot hegye, vagy hogy miképpen lehet álom közben meggyógyulni a legkülönfélébb nyavalyákból. Mindehhez az egyiptomi kiállítás tárgyai és a kísérő füzetecske képei nyújtanak majd segítséget.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

További ajánlataink


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!