Program


Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

angol-amerikai zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 8. szerda, 20:45

Rendező: Leslie Woodhead

Szereplők: Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Jamie Cullum, Laura Mvula, Johnny Mathis, Smokey Robinson, Cleo Laine, Andre Previn, Norma Miller, Patti Austin, Itzhak Perlman, Margo Jefferson, Will Friedwald, Ray Brown Jr.

 

1934-ben Ella Fitzgerald 15 évesen, szinte utcagyerekként megnyerte meg a harlemi Apollo Theater tehetségkutató versenyét. Alig pár hónappal később már elismert művészként hódította meg a közönséget. Az „Ella Fitzgerald: Just One of Those Things” című zenés dokumentumfilm hat évtizeden keresztül követi ezt a rendkívüli életutat, amely során Ella fenséges hangja saját tragédiáit és egy egész korszak problémáit is képes volt örömmé változtatni. Jamie Cullum énekes-dalszerző szavailval élve „Ella zenéje az egyik ok, amiért érdemes erre a világra születni”.

A film eddig soha nem látott archív felvételek és interjúk segítségével idézi meg Ella Fitzgerald életét és zenei pályáját. Az afroamerikai nőét, aki az ijesztő mértéket öltő rasszizmussal szemben építette fel karrierjét. Megismerjük Ellát, mint gondolatokkal teli, vagány és humoros személyiséget, zseniális zenei újítót. A film bemutatja Ella Fitzgerald szerepét az emberi jogokért folytatott küzdelemben, valamint azokat a konfliktusokat, amelyek végigkövették a saját sorsát is: küzdelmeit először az elismerésért és a rajongókért, majd idővel az otthon nyugalmáért, a férjével és fiával töltött minőségi időért. Oscar Peterson billentyűs, Ella közeli barátja szerint a legnagyobb sikerei idején is, amikor a világ leghíresebb énekeseként tartották számon, ő volt „a világ legmagányosabb nője”.

A másfél órás filmben a különleges, archív koncertfelvételek mellett személyes hangvételű interjúk során megszólalnak Ella Fitzgerald pályatársai, zenész kollégái és barátai is, valamint egy különlegesen ritka beszélgetést is láthatnak a nézők Ella fiával, Ray Brown Jr-ral is.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

További ajánlataink


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!