Program


F. Krenus - S. Aita: Poor Player

F. Krenus - S. Aita: Poor Player

XVII. Shakespeare Fesztivál – Shakespeare, kicsit másképp

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 14. csütörtök, 17:00

F. Krenus – S. Aita: A Poor Player
Shakespeare parafrázis

Előadja: Filip Krenus (GB)

Zeneszerző, koreográfus: Philip Parr
Rendező: Sean Aita

Az előadást műfajilag “melankomédiaként” lehet leginkább meghatározni. A darabot azok az angol vándorszínészek inspirálták, akik a 16. és 17. században bejárták Észak- és Közép-Európát, és elhozták erre a területre a színészmesterség fortélyait.
A politikai és vallási akadályok mellett a legnagyobb problémát, a nyelvi különbségeket is át kellett hidalniuk.
Dél-Európába nem jutottak el ezek a vándorszínészek. A darab azzal a lehetőséggel játszik el, hogy mi lett volna, ha a színészek mégis hajóra ugrottak volna és a Balti-tenger helyett az Adriai-tenger felé veszik az irányt, például Dubrovnikba. Mintha az egészet a Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare darab inspirálta volna.
A pestissel sújtott időben és az idegen szokások közepette színészünknek meg kell találnia az utat a közönségéhez, ahogy visszatérését is európai körútjáról.

Az alkotókról

Filip Krenus, a darab főszereplője igazi multitálentum: színész, producer, rendező, fordító, számos színházi fesztivál megálmodója.  Európában több fesztivál létrehozása fűződik a nevéhez mind Londonban, mind Horvátországban.  Fontosnak tartja a fiatalok színházi nevelését, emellett jelenleg is több darab fordításán dolgozik.

Sean Aita többszörösen díjnyertes angol drámaíró és rendező. Darabjai Európában és a tengerentúlon is ismertek és sokat játszottak.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

További ajánlataink


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!