Program


Finisszázs – Zenés tárlatvezetés II. | Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig

Finisszázs – Zenés tárlatvezetés II. | Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig

Nagy T. Katalin művészettörténész, a kiállítás kurátora mesél a bemutatott alkotásokról, azok zenei vonatkozásairól és a kiállító művészek zenéhez fűződő viszonyáról. Az eseményt Kertész Endre csellójátéka színesíti.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 1. csütörtök, 17:00

Finisszázs – Zenés tárlatvezetés II. | Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig 

A Cziffra György Fesztivál keretében megrendezett „Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig – Az Antal–Lusztig-gyűjtemény zenei témájú alkotásai” című kiállításunkhoz kapcsolódóan Nagy T. Katalin művészettörténész, a kiállítás kurátora mesél a bemutatott alkotásokról, azok zenei vonatkozásairól és a kiállító művészek zenéhez fűződő viszonyáról. Az eseményt Kertész Endre csellójátéka színesíti.  

Időpont: 2023. június 1. (csütörtök) 17:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A zenés tárlatvezetésen való részvétel 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak 200 Ft. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező! 

A kiállítás megtekinthető 2023. június 3-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

A Cziffra György Fesztivál és a Hegyvidék Galéria közös szervezésű eseménye.

További információ: https://hegyvidekgaleria.hu/ és https://cziffrafesztival.hu/

A Cziffra György Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

//

Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig
Az Antal–Lusztig-gyűjtemény zenei témájú alkotásai

2023. május 5. – június 3.

A legnagyobb magyar magángyűjteményt feldolgozó könyvsorozatból eddig négy kötet jelent meg a debreceni Déri Múzeum kiadásában, Nagy T. Katalin szerkesztésében. A Hegyvidék Galéria évek óta rendez tárlatokat a gazdag kollekcióból. A Cziffra György Fesztivál keretében megvalósuló mostani kiállításba a szerkesztő-művészettörténész olyan műveket válogatott, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a zenéhez. Korniss Dezső vagy Lakner László festményein egy-egy hangszer jelenik meg csendéletbe komponálva, más alkotásokon a festő (Anna Margit és Kondor Béla) hangszerén játszva ábrázolja a zenészeket. Egy harmadik típusba olyan művek tartoznak, melyek zenei inspirációra születtek, mint Ámos Imre rajzai, Bálint Endre vagy Nádler István munkái. A kiállítás egyik különleges darabja Márffy Ödön Egisto Tango olasz karmesterről készült portréja. Tango dirigálta az 1917-es bemutatón A fából faragott királyfit, majd egy év múlva, Bartók másik művét, az egyfelvonásos operát, a Kékszakállú herceg várát. 

Kiállító művészek:

ÁMOS Imre (1907–1944) / ANNA Margit (1913–1991) / BÁLINT Endre (1914–1986) / KONDOR Béla (1931–1972) / KORNISS Dezső (1908–1984) / LAKNER László (1936– ) / MÁRFFY Ödön (1878–1959) / NÁDLER István (1938– ) / TÓTH Menyhért (1904–1980) / VAJDA Lajos (1908–1941) / VILT Tibor (1905–1983)

Kurátor: Nagy T. Katalin művészettörténész

Fotó // Egressy Orsolya 
© MOM Kulturális Központ – Hegyvidék Galéria

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

További ajánlataink


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!