Program


Irodalmi kertelő
2

Irodalmi kertelő

A Kert költői növényeinek megismerése Gadó György Pál erdőmérnök, természetfilmes vezetésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 5. vasárnap, 11:00

Barabás Miklós festőművész szerette a Városmajort és a növényeket. 1839-ben, mikor a telket megvásárolta, szőlősorok futottak fel a Kis-Sváb-hegyre. A séta az akkori kert képét röviden megidézi, de igazán a mai növényekkel foglalkozik, amelyek jelentős részét 2003-ban, a Villa felújításakor, szakmailag nagyra értékelt tájépítészi terv alapján ültették. A séta során kiderül, hogy a növények milyen irodalmi műveket idéznek fel, milyen kapcsolatban vannak a környéken egykor élt művészekkel.
Az „Őszi éjjel izzik a galagonya…” kezdetű verset a legtöbb gyerek már az óvodában megtanulja, de azt kevesebben tudják, hogy a verset Weöres Sándor néhány perc alatt írta Polcz Alainnek, akibe első látásra beleszeretett. Polcz Alain majdnem öt évtizedig a Villától néhány házra, a Városmajor utcában lakott férjével, Mészöly Miklóssal.

A séta résztvevői sok, a kert olyan kevésbé közismert növényfajaival is megismerkedhetnek, mint az amerikai tulipánfa, a Jósika-orgona vagy a tiszafa, de néha a leghétköznapibb fák is megihlették az írókat, költőket. A kertben lévő igazán szép növények közül a séták résztvevői mindig azokkal találkozhatnak, amelyek éppen leglátványosabb arcukat mutatják.

A séta időtartama | kb. 90 perc

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

zenés játék két részben

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

További ajánlataink


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!