Program


"Ki hitte volna?" - felolvasóest
2

"Ki hitte volna?" - felolvasóest

Marton Mária új mesekönyvének interaktív bemutatója.
Szeretettel várunk gyerekeket, szülőket, tanárokat, mamákat, papákat.
Lesz móka, kacagás, Kakasy Dóra, Lábán Katalin és maga a szerző garantálja a jó hangulatot.

„Az emberrel együtt született a mese, olyan szép elgondolni, hogy egymást hozták létre, az ember a mesét, mese pedig az embert. Mert, amikor mesélünk, képzeletünkkel bejárjuk az eget, a földet, s azt is, ami azon túl van, és nemcsak bejárjuk, hanem meg is hódítjuk a világot. Ezt a szívünkig ható mesélőkedvet érezzük és élvezzük Marton Mária könyvében. Olvasás közben felfedezzük a világ és a lélek tájait, együtt utazunk az író áradó képzeletével.”
Csukás István

„Marton Mária a gyerekkor olyan jeleneteit viszi át a mese színes világába, amiről nemigen szoktak mesét írni. Gyermeki összecsapásokat, kiközösítéseket, hazudozást, ellenségeskedést és ennek büntetését, vagy jó esetében a jutalmát. De a büntetés is, a jutalom is szokatlan: a pávába beleimádott hazudozó törpe magáramaradása, a névtelen, semmibe vett kismacska bravúrja, amellyel, ha nem is a banda barátságát, de legalább a maga nevét elnyeri.”
Szász Imre

„Marton Mária érzelmeket ütköztet, humorral büntet, vagy éppen feloldoz. Nem andalítani akar, hanem elgondolkoztatni. Entyelembentyelemben, a róka-asszonyság meséjében, derűs véggel feloldja az emberi butaság kegyetlenségeit: az olvasó nevet, miközben eleven arcok kísértik. A Pézsmapatkány esete nem csupán gyerekeknek szól, hanem nagyon is nekünk, akik tanítani próbálunk egy új nemzedéket. Marton egyéni mesevilága lírai, szellemes, és ami számomra nagy erény: nem kioktat, hanem megérint.”
Lázár Ervin

A belépés díjtalan.

A műsor előtt és után a mesekönyv kedvezményes áron 2000Ft-ért. - megvásárolható.

Ajánló


A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!