Program


Kincseskamrák (Wunderkammer - World of Wonders)

Kincseskamrák (Wunderkammer - World of Wonders)

Kincseskamrák: A csodák világa
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017
rendező: Francesco Invernizzi

Magyarországi bemutató: 2020. június 29.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 9. kedd, 18:00

A „kincseskamra” (elterjedt nevén Wunderkammer, vagy ahogy a franciák nevezik: cabinet de curiosités) fogalma királyok, császárok és magas rangú arisztokrata gyűjtők körében alakult ki a 16. században,s tulajdonképpen nem más, mint „az egész világ egyetlen szobában, amely összeköti a múltat és a jelent”. A szenvedélyes – és jómódú – gyűjtők hosszú évek, évtizedek munkájával saját otthonukban építették fel a világ minden tájáról származó egzotikus tárgyakból és értékes ritkaságokból álló kis univerzumukat.

A Kincseskamrák – A csodák világa c. látványos ismeretterjesztő film ezekbe a rendkívüli gyűjteményekbe nyújt betekintést, amelynek különleges tárgyai a legkülönbözőbb korokból és földrészekről származnak. Megismerhetjük a múltbéli gyűjteményeket a kis méretű reneszánsz kori kamrácskáktól kezdve – melyek a 19. század során a ma legnagyobb múzeumok alapjául szolgáltak – a jelenkori kincseskamrákig, amelyeknek manapság szalonok, villák vagy kastélyok adnak otthont. A hat részből álló narratíva minden epizódjában a téma szakértői – egyetemi professzorok, múzeumi kurátorok, művészettörténészek és galériatulajdonosok – kalauzolják végig a nézőt, és maguk a modern gyűjtők is elmesélik saját történeteiket, utazásaikat és természetesen bemutatják büszkeségüket: a kincsestárukat is, amelyek az érzelmek széles skáláját képesek kiváltani a kíváncsiságtól kezdve a vágyon, félelmen és misztikumon át egészen a döbbenetig. Az izgalmas dokumentumfilmben számos, mindez ideig megközelíthetetlen francia, olasz, osztrák és angol magángyűjtemény feltárul.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!