Program


Komlósi35

Komlósi35

A 35. évfordulón Komlósi Ildikó saját elgondolása szerint állítja össze műsorát és a közreműködők körét, s ez – ismerve maximalizmusát – páratlan estét ígér az Erkel Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 9. hétfő, 19:30

Komlósi35
Jubileumi gálaest

Sokan úgy emlékeznek rá, mintha tanulmányainak elejétől, egészen fiatal korától színpadon lenne – pedig Komlósi Ildikó hagyott időt a zeneakadémiai évek, az érés számára, és csak 1984-ben szerződött a Magyar Állami Operaházhoz. Az Operának ekkor csak Erkel Színháza volt, mert Ybl-palotáját csak néhány hónappal később nyitották újra az aktuális renoválás után. Bár a helyzet most is hasonló, 35 esztendő repült el azóta, és ezalatt a mezzoszoprán művésznő elképesztő pályát futott be, amely máig kimagasló minőséggel tart, és a 2016-ban részére megítélt Kossuth-díj, bár már az életművet díjazta, korántsem a karrier végét kívánta jelezni. A 35. évfordulón Komlósi Ildikó saját elgondolása szerint állítja össze műsorát és a közreműködők körét, s ez – ismerve maximalizmusát – páratlan estét ígér az Erkel Színházban.

Áriák és dalok sorozata helyett mindkét részben egy-egy, a művésznő pályáját meghatározó opera félidőnyi részlete szólal majd meg. Verdi Aidájában rendszeres Kékszakállúja, Palerdi András lesz partnere, a Carmen-keresztmetszetben pedig Gábor Géza, Sáfár Orsolya, Kálnay Zsófia, Fülep Máté, Szemerédy Károly és Mukk József mellett az a Marco Berti is színpadra lép, akivel Komlósi több DVD-felvételt is készített korábban, többek közt az Aidát.

Közreműködnek a Varidance táncművészei: Hernicz Albert, Perger Balázs,  Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Végső Zsolt
Művészeti vezető, koreográfus: Vári Bertalan

Közreműködnek továbbá a FlamenCorazónArte Táncszínház művészei: Pirók Zsófia (flamenco tánc), Lippai Andrea (flamenco tánc) és Alex Torres (flamenco gitár).

Az Almási-Tóth András rendezésében és Szennai Kálmán vezényletével megvalósuló gála páratlan estét ígér az Erkel Színházban.

Közreműködik továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

További ajánlataink


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!