Program


Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Idén augusztusban immáron hetedik alkalommal várjuk a Nemzeti Emlékhelyre, hogy képzelőerejében bízva és rá alapozva ezen a nyáron is felépülhessen néhány ihletett óra időtartamára a középkori Magyarország szakrális központja, a koronázó Nagyboldogasszony-bazilika.

Az Árpád-házi királyok élet és koronázási történetéről szóló sorozatunk ezévi epizódja IV. Béla lesz. A Koronázás ceremóniájának hiteles középkori források ihlette megidézése közben látványos jelenetek mesélik majd el a tatárdúlás történetét, amelynek szereplői között természetesen megjelenik majd a királyi pár szent gyermeke, Margit is. A neves színészek, táncosok, a Szirtes Edina Mókus vezette zenészek mellett részt vesz a produkcióban a Rákóczi Szövetség által szervezett 80 határon túli lelkes fiatal önkéntes is, akik a történet hátterének színes forgatagát adják.

Gondolják csak el, 1241-ben a bajorországi Niedraltaichi kolostor évkönyvébe a szorgos barát kezek ezt jegyezték: A Magyar Királyság 350 év után megszűnt létezni! Tévedtek. IV. Béláé az érdem, hogy ez mégsem így lett. Ezért hívjuk őt a második honalapítónak. E dicsősége mellett azonban volt életének egy másik heroikus és kevésbé ismert küzdelme is: tragikus, véres harca saját fiával, aki később V. István néven követte a trónon. Ennek titkairól azonban meséljen inkább az előadás, amelynek jelmondatát a középkori szertartás szövegéből idézzük, hogy ennek szellemében cselekedhessünk évről évre:

"A LEROMBOLTAT ÉPÍTSD FEL, A FELÉPÍTETTET ŐRIZD MEG!"

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten…

A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott, misztikus történetből…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!