Program


L1-est(ek) IZP módra: Ellenbacher Ádám, Veres Flóra, Dömötör Judit

L1-est(ek) IZP módra: Ellenbacher Ádám, Veres Flóra, Dömötör Judit

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

L1-est(ek) IZP módra
2021. Október 12 – 13. 18.30

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét az L1 Egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival.  több...

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

 

L1-est(ek) IZP módra

2021. Október 12 – 13. 18.30

 

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét az L1 Egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival. Különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítsenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat.

 

Míg a júniusi kiadást az online térbe helyezték,MOST  ÉLŐBEN LÁTHATUNK TOVÁBBI ELŐADÁSOKAT. Az egyesület munkatársai remélik, hogy ilyen formán az estek nézőinek sikerül egy izgalmas és színes csokrot átnyújtani.

 

Tartsanak velünk, válasszanak a művészek által meghatározott jegyek közül és kapcsolódjanak be az eseményekbe, amit ismét aBakelit Multi Art Centerfogadott be.

 

Program:

kulTÚRA – irány a gyár!

Dömötör Judit: CHNGNG (bemutató éve: 2019)

Ellenbacher Ádám: Belső térkép kiállítás

Veres Flóra (TalkingBodies): Sosem voltam még ennyi se (bemutató éve: 2019)

 

Az L1 Egyesület igyekezett olyan előadásokat meghívni, ahol az alkotó a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot, és társművészeteket hív a produkció megvalósításához (mert az egyesület is elkötelezetten vallja a társművészetekkel való együttműködést, s egyben az összművészetiséget). Ezen kívül olyan produkciókat mutatnak be, ami már a korábbi években debütált, de még nem teljes vagy időközben változtatásokkal újragondolt darabok; vagy akár majd csak az idei évben bemutatásra kerülő munkák. Minden esetben olyan előadásokat hívtak meg, amiknek szükségük van támogató közegre és megjelenési lehetőségre.

Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával. Így egy szakmai közegbe ágyazva jelennek meg az alkotások.

 

Az L1 Egyesület szervezői támaszkodnak a közel 20 éves fesztivál-szervező tapasztalatukra; az elmúlt években sikeresen megrendezett „L1-est(ek)” sorozat eredményeire. Ezen kívül Ladjánszki Márta alkotói, előadói és pedagógiai tapasztalatait felhasználva szakmai (egyfajta mentori) segítséget nyújt azon darabok alkotóinak, akik még „küzdenek” a bemutatójuk óta felmerült kérdésekkel, és konzultációra van szükségük. Továbbá nem hagyják magukra sem a nézőket, sem a megjelenő előadókat. Bekapcsolják a meghívott művészeket azokba az estekbe is, ahol nem előadással vannak jelen, ezzel serkentik az egymásra figyelést és a szakmai közeg jelenlétét. Beszélgetések, interjúk formájában online és offline portrésorozat keretében ismertetik meg az érdeklődőket a kiválasztott művészekkel és alkotásaikkal.

 

Az L1 Egyesület hosszú távú partner-helyszíne, a Bakelit Multi Art Center fogadja be a rendezvényt.

 

Mi az ún. Imre Zoltán Program?

2017 elején került először kiírásra az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívása kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja lehetőséget biztosítani az ifjú művészeknek a bemutatkozáshoz és segíteni a pályakezdésüket.Az L1-est(ek) IZP módra

Fő szervezője:L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület

Művészeti vezető, program-kurátor, házigazda:Ladjánszki Márta(L1-tag)


Fordítás:Varga Zsolt(L1-tag)

Kiadványszerkesztés, grafika:Korolovszky Anna

Portrék és kollázs-képek:Syporca Whandal(L1-tag)

Bemutatkozó interjúk:–odorik–

Fő dokumentáció:Lajti Balázs, Kovács István(L1-tag)

Sajtókapcsolat:Naszály György

 

Főtámogató:L1 Egyesület, EMMI, NKA IZP Ideiglenes Kollégiuma

Befogadó/együttműködő helyszín/partner:Bakelit M. A. C., Fészek Fotó Stúdió

Média partner:Táncművészet, Színház Online

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Ajánló


Balettest három részben Magyarországi bemutató

Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két felvonásban

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!