Program


zzMenyasszonytánc

zzMenyasszonytánc

A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet a harmincas évek Erdélyében, egy román–magyar–zsidó kisvárosban játszódik. Itt találkozhatnak a szeretetre méltó és természetesen esendő figurákkal, köztük Rózsival, a szép és büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat miatt majdnem elveszíti szerelmét, megbecsültségét és mindent, amiben eddig hitt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 7. vasárnap, 19:00

Menyasszonytánc

Az előadás különleges helyet foglal el repertoárunkon, hiszen ez a világ első klezmer-operettje, amely 2006. március 17-én, ősbemutatóként debütált nálunk, nem mellesleg ez volt Béres Attila első nagyszínpadi rendezése a Budapesti Operettszínházban.

A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet a harmincas évek Erdélyében, egy román–magyar–zsidó kisvárosban játszódik. Itt találkozhatnak a szeretetre méltó és természetesen esendő figurákkal, köztük Rózsival, a szép és büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat miatt majdnem elveszíti szerelmét, megbecsültségét és mindent, amiben eddig hitt. Megismerhetik Andrást, aki szereti Rózsit, de nincs ereje ahhoz, hogy szembeszálljon az apjával. Aztán a jó öreg Herskovics bácsit, aki eddig minden nehéz helyzetből ügyesen kibújt, most mégis hőssé kell magasztosulnia. Blumnét, aki már csak özvegyasszonyként döbben rá férje félrelépésére és annak különös következményére. Jonelt, a csendőr őrmestert, akit Rózsi kikosarazott, ő mégis mindenáron meg akarja kapni a lányt. No és nem utolsó sorban Majzik nénit, aki egyrészt élő lexikon, másrészt a helység „rengeteg példányban megjelenő” pletykazsákja. Találkozhatnak még a világhírű Budapest Klezmer Band virtuóz tagjaival is, ugyanis a muzsikát az együttes vezetője, Jávori Ferenc Fegya komponálta. Biztosak vagyunk abban, hogy a szívhez szóló, fergeteges ritmusú számok – megnyerve az önök tetszését – igazi slágerekké válnak.

Közreműködik: a Színház Ének- és Balettkara valamint a Budapest Klezmer Band

Ajánlatunk


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

További ajánlataink


Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!