Program


Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Orosz-est

Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Orosz-est

A Venti Chiavi Gitártrió Hangversenysorozata
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 3. szombat, 18:00

A Nemzetek Zenéi Három Gitáron-program célja, a klasszikus zene népszerűsítése elsősorban a fiatal közönség körében, az egyre populárisabb klasszikus gitárt és a kamarazene előnyeit felhasználva.

A klasszikus gitáros kamarazene egy kiváló eszköz arra, hogy ugyanazon a koncerten megszólaljon egy spanyol balettrészlet, egy magyar kanásztánc, egy olasz operanyitány vagy egy orosz zongoraciklus, transzferhangszer a fiatal generáció és a komolyzene között.

A Venti Chiavi Gitártrió jelenleg Magyarország legsikeresebb, illetve legtöbb nemzetközi versenyhelyezéssel rendelkező klasszikus gitáros kamarazenei együttese, fiatal koruk ellenére számtalan helyen koncerteznek Európa-szerte, népszerűsítve ezzel a magyar klasszikus zenei értékeket.

A zenekar tagjai maguk is pedagógusok az alap-közép-és felsőfokú gitároktatásban, ketten a PTE aktívan kutató doktorandusz hallgatói, kiemelten fontos számukra a fiatal generációval való aktív és hatékony zenei kommunikáció.

Koncertjeik célja, hogy megismertessék és megkedveltessék közönségükkel repertoárjukat melyben megszólaltatnak nyolchúros gitárt, mandolint, illetve oktávgitárt is.

Moderátoruk Tóth Álmos, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, valamint a Diabelli Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

A trió tervezett koncertsorozata három típusú zenei anyagot dolgoz fel.

OROSZ-EST

A harmadik est célja szakítani a hagyományos klasszikus gitáros repertoár általmegszabott korlátokkal. Az esten Modest Petrovic Mussorgsky, Sergei Prokofiev, Pjotr Iljics Csajkovszkij, valamint Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin művei hangzanak el, melyek egyáltalán nem, vagy csak kifejezetten ritkán hangzanak el, a trió minden itt elhangzó átirata kuriózumnak számít.

További ajánlataink


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!