Program


PUCCINI: TURANDOT Opera/3
9

PUCCINI: TURANDOT Opera/3

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Jegytípusok


4 900 Ft - 10 900 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadások



GIACOMO PUCCINI: Turandot

Turandot Oksana Dyka
Kalaf Alfred Kim
Liu Selene Zanetti
Timur Gábor Géza
Ping Kelemen Zoltán
Pong Varga Donát
Pang Meggyesi Zoltán
Altoum császár, Perzsia hercege Kálmán László
Egy mandarin Gáspár István

Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgatók: Sapszon Borbála és Sapszon Ferenc)
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Carlo Montanaro

Puccini utolsó műve, a Gozzi meséjét feldolgozó Turandot – amelyet Franco Alfano fejezett be – az operairodalom egyik legnépszerűbb alkotása. A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertszerű előadása igazi nemzetközi sztárparádénak ígérkezik: a címszerepet az ukrán szoprán, Oksana Dyka alakítja, Kalaf herceg megszemélyesítőjeként a dél-koreai tenor, Alfred Kim énekli a híres Nessun dorma áriát, Liu önfeláldozó lényét az olasz szoprán, Selene Zanetti jeleníti meg, míg a többi szólamot kiváló magyar művészek kapják: Gábor Géza, Kelemen Zoltán, Varga Donát, Megyesi Zoltán, Kálmán László és Gáspár István. Carlo Montanaro személyében az olasz opera specialistája lép a karmesteri pulpitusra.

A Turandot Giacomo Puccini (1858–1924) utolsó operája, amelyet a zeneszerző a XVIII. századi olasz író, Carlo Gozzi perzsa mesét feldolgozó történetéből, valamint Schiller egy színdarabjából írt. A háromfelvonásos opera középpontjában a mese- és mítoszvilág ősi fogalmai és jelképei állnak. Ezek egyike a sorsdöntő találós kérdés, a másik a név titka. Szerelem, kegyetlenség, fájdalom, vágy, önfeláldozás – a műben számos olyan tulajdonság, lelkiállapot és érzés találkozik, amely felfokozza a feszültséget, a történet bűvkörébe vonva a nézőt-hallgatót. A csonkán maradt s a zeneszerző halála után Franco Alfano által befejezett Turandot címszerepét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertszerű előadásán az ukrán szoprán, Oksana Dyka alakítja, Kalaf herceg megszemélyesítőjeként a dél-koreai tenor, Alfred Kim lép elénk, az önfeláldozó Liut az olasz szoprán, Selene Zanetti jeleníti meg. Kiváló magyar énekesek is részt vesznek a nemzetközi produkcióban Gábor Géza, Kelemen Zoltán, Varga Donát, Megyesi Zoltán, Kálmán László és Gáspár István személyében. Az NFZ közönsége már sokszor ünnepelte Carlo Montanaro produkcióit, tapasztalta tehát, hogy az olasz karmester az energia és a temperamentum művésze, az operarepertoár területén pedig kiváltképp otthonos.

További ajánlataink


Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

Müsor: Beethoven, Scarlatti és Sosztakovics művei

MŰSOR: WAGNER: Lohengrin – előjáték, WWV75 BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 MENDELSSOHN: Szentivánéji álom kísérőzene, op. 61 Christian Tetzlaff hegedű,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!