Program


REFLEKTORFÉNYBEN: A FAGOTT - Händel / Smetana / Mozart / Wagner - F/3

REFLEKTORFÉNYBEN: A FAGOTT - Händel / Smetana / Mozart / Wagner - F/3

A fagott, amelynek hangterjedelme jóval túlnyúlik három oktávon, és a legváltozatosabb színekre képes, mély fekvése ellenére már a barokk korban is kedvelt concertáló hangszer volt. Händelt is megihlette, Mozart pedig 1774-ben, tizennyolc évesen írta meg azt a fagottversenyt, amely azóta is a repertoár pótolhatatlan darabja.  több...

Jegytípusok


6 500 Ft
Festetics Palota

Aktuális előadások



MŰSOR

Händel: g-moll versenymű fagottra és vonószenekarra
Smetana: Az eladott menyasszony – szvit (A. Tarkmann átirata)
Mozart: B-dúr fagottverseny, K. 191
Wagner: Siegfried-idill

KÖZREMŰKÖDIK

Vezényel és fagotton közreműködik: Bogányi Bence
 
Bogányi Bence korábban a Müncheni Filharmonikusok szólófagottosaként is dolgozott, számos verseny győztese, aki olyan mesterekkel dolgozott, mint Christian Thielemann vagy Lorin Maazel. A fagott, amelynek hangterjedelme jóval túlnyúlik három oktávon, és a legváltozatosabb színekre képes, mély fekvése ellenére már a barokk korban is kedvelt concertáló hangszer volt. Händelt is megihlette, Mozart pedig 1774-ben, tizennyolc évesen írta meg azt a fagottversenyt, amely azóta is a repertoár pótolhatatlan darabja. A cseh romantikus mester, Bedřich Smetana operájából készült szvit, valamint Wagner meglepetésnek szánt karácsonyi ajándéka, a feleségének és gyermekének írt Siegfried-idill is elhangzik a koncerten.

További ajánlataink


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Neil Young Sétány együttes dalai TÓTH ISTVÁN és HUZELLA PÉTER előadásában.

Sena Dagadu immár bő húsz éve a hazai könnyűzenei élet egyik kulcsszereplője. A magyar-ghánai énekesnő az Irie Maffia frontembereként aratta…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!