Program


TEMPOVIADAL 2.0 DJ Bootsie Trió és a Talamba ütőegyüttes

TEMPOVIADAL 2.0 DJ Bootsie Trió és a Talamba ütőegyüttes

Újra Tempóviadal, ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

TEMPÓVIADAL 2.0
DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes
(esőnap: szeptember 10.)

Még elevenen él a 2018-as Tavaszi Fesztiválon hangos sikert aratott koncert emléke, melyen egy ránézésre különös, és mint a fellépésen kiderült, különösen összeillő páros zenélt együtt: a DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes.

Most ismét közös koncertet adnak: Tempóviadal 2.0 címmel!

A koncert vázát a 2020-ban megjelent negyedik DJ Bootsie lemez, az Allegro Identity adja. Ez egy felkavaró és emlékezetes kompozíciókkal teli album, melyen legalább annyi az akció, mint a költőiség. Az egyszerre lélekbe markoló és csavaros Allegro Identity-t ugyanakkor a DJ Bootsie-ra jellemző stílusjegyek és hangulatok határozzák meg, a sokfelől érkező zenei összetevők (techno-bass-trap-hiphop-tribal-jazz-ambient-folk) izgalmas és eredeti egységgé forrnak össze. Mindez nemcsak lemezen, de koncerten is lehengerlő erővel szólal meg és megával ragadó hatással bír.

A természeti elemek szintetikus hangok formájában elevenednek meg előttünk, ropognak a vaskos basszusok, dübörögnek a törzsi ritmusok, miközben körbevesz minket az űr végtelen tere és a tenger ölelő mélysége.

Egy ismeretlen és vonzó világba érkezünk, de azért akadnak kapaszkodók is, mint Sebő Ferenc Sólyom énekének egy-egy részlete és még számos utalás a sokszínű magyar kultúrából.

A DJ Bootsie szinte mérnöki precizitással kidolgozott futurista hangzását a vele fellépő Talamba Ütőegyüttes végtelenül színes és virtuóz játéka feszesen sordóvá, monumentálissá fokozza, de az absztrakt és felemelő szépségű pillanatokban sem lesz hiány. A Talamba perkusszív, törzsi dobos, marimbás, vibrafonos, kongás hangzása harmonikusan olvad egybe a DJ Bootsie Trio gyakran éteri és filmzenés hangulataival, az így megszülető egységet pedig a virtuóz szólók (a scratchtől a furulyáig) teszik teljessé.

Egy Bootsie koncert nem maradhat karakteres, meghatározó vizuális és fényjáték nélkül, ami ezúttal is a kiváló VJ, Kemuri művészi szakértelmét dicséri majd. Az izgalmas és változatos, hol dinamikus, hol belassuló képek mindig tökéletes kísérői a koncerteknek.

Könnyebbé és otthonosabbá teszik a spirituális utazást, ami egyfelől befelé, az agyunkba és a szívünkbe, másfelől pedig kifelé, kollektív tudatba visz.

Fotó: Zsigmond Dóra

Ajánló


A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört,…

Az EDDA Művek 2021 decemberében visszatér az Arénába!

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!