Program


Víkingur Ólafsson / Előhang 18:30

Víkingur Ólafsson / Előhang 18:30

Műsor:
J. S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 28. kedd, 19:30

Víkingur Ólafsson

Nem nehéz megfejteni, miért nevezte a New York Times „Izland Glenn Gouldjának” a már régóta világhírű, ám még mindig csak 39 éves Víkingur Ólafssont - a zongorista tökéletes hangszeres tudása, maximalizmusa, érzékeny ízlése, különlegességekhez vonzódó kutató hajlama magyarázza a párhuzamot. Ha pedig rajta ragadt ez a minősítés, aligha csodálhatjuk, hogy pályáján elkövetkezett a pillanat, amikor azzal a legendás művel lép közönség elé, amelynek előadástörténetében a kanadai zongoraművész meghatározó szerepet játszott: Bach Goldberg-variációival.

Víkingur Ólafsson Izland fővárosában, Reykjavíkban kezdte zenei tanulmányait, később azonban a New York-i Juilliard School of Music növendéke lett. Nemzetközi karrierje 2011-ben vett elhatározó lendületet, azóta a fiatal zongoraművész a világ legjelentősebb koncerttermeinek vendége és a leghíresebb zenekarok szólistája. Intellektuális előadó: nevezetesek tematikus hanglemezei és ezek koncepciója nyomán megvalósuló hangversenyei. A Müpa visszatérő vendégművésze, aki számára fontos a magyar zene, Bartók, Ligeti, Kurtág muzsikája, kamarapartnerei között pedig ott találjuk Várdai Istvánt is. A mű, amelyet Ólafsson ez alkalommal a Müpában megszólaltat, Johann Sebastian Bach Aria mit verschiedenen Veränderungen című sorozata, népszerű nevén a Goldberg-változatok minden idők egyik legnagyobb szabású és legnehezebb zongoraműve, amelyben a zeneszerző egy igen egyszerű dallam legkülönfélébb variációit mutatja be, nemcsak a karakterábrázolás bravúrját nyújtva, de egyszersmind páratlan ellenpontművészetét is felragyogtatva. A ciklus előadására csak kevés zongorista mer vállalkozni, megszólaltatása egyszerre állítja kivételes próbatétel elé a szellemet, a technikai felkészültséget és az állóképességet.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

További ajánlataink


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!