Program


A hattyúk tava

A hattyúk tava

A HATTYÚK TAVA – a balettek balettje
EZT A CSODÁT MINDENKINEK LÁTNIA KELL!

Az európai turné utolsó három koncertje!
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 23. szombat, 16:00

A VILÁGSZERTE KÖZKEDVELT, NÉPSZERŰ MESTERMŰ TELE KÖLTÉSZETTEL,
HARMÓNIÁVAL, ELEGANCIÁVAL

Az egyik legnagyobb orosz zeneszerző P. I. Csajkovszkij első balettje, A hattyúk tava a XIX. századi klasszikus orosz balettek gyöngyszeme 1875-76-ban készült egy régi orosz népmese alapján. A mű első moszkvai bemutatója kudarcot vallott és lekerült a műsorról. 16 évvel később – már Csajkovszkij halála után - 1895-ben Mariusz Petipa és Lev Ivanov gyönyörű koreográfiájával került színre a szentpétervári Mariinszkij színházban, ahol óriási sikert aratott. Ez a siker a mai napig kíséri a balettet, mely a nemzetközi balett repertoire egyik legköltőibb klasszikus orosz darabja lett. Odette-Odilia (a fehér és fekete hattyú) megindítóan bensőséges és ugyanakkor ragyogó virtuozitást igénylő kettős szerepében mind a mai napig a világ legünnepeltebb prímabalerinái versengenek egymással.                                                                                                                                 

A moszkvai Russian National Ballet (Orosz Nemzeti Balett) utazó társulata a legnívósabb hagyományok megtestesítőjeként hozza Budapestre A hattyúk tava produkcióját, mely a világon a legtöbbször játszott balettmű. 

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

„Improvizációs gasztroszínház – sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

További ajánlataink


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!