Program


A pacsirta

Jegytípusok


3 500 Ft
Kisszínház

Aktuális előadások







Jeanne d’Arc története minden korban aktuális, és szíven üti a nézőt. Beszél a hitről, igazságról, politikai, vallási és hatalmi játszmákról, önmagunk vállalásáról vagy éppen megalkuvásainkról. Az 1431-ben máglyára küldött fiatal lányról szóló Anouilh-dráma kibontja a háttérben húzódó érdekek szövevényét, s megmutatja, hogyan akarták megfosztani Jeanne-t a hitelétől. „A propaganda vagy fekete, vagy fehér, mondj valami megdöbbentőt, aztán ismételgesd gyakran, míg valóság lesz” – hangzik el az előadásban megidézett tárgyaláson, amelyen a nézők néma tanúkként szembesülnek a hatalmi érdekek érvényesítésének módszereivel. Ahogy az egyszerre több szerepet is alakító színészek újrajátsszák Jeanne d’Arc, a Pacsirta katartikus történetét, úgy szembesíti kényszerítő erővel a múlt barbársága a nézőt a mával. Volt egy lány, aki vitte a zászlót egy morálisan lezüllött, hazug világban, megpróbált igaz maradni, s ezért halnia kellett. Történet az igazságról, az emberi nagyságról és arról, hogy mindig lesz újabb pacsirta az égen.

További ajánlataink


Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!