Program


Auer Fesztivál - Veszprém - GIDON KREMER és a Mendelssohn Kamarazenekar

Auer Fesztivál - Veszprém - GIDON KREMER és a Mendelssohn Kamarazenekar

„Kremer a világ legjobb hegedűse!” (Herbert von Karajan)
 több...

Jegytípusok


4 500 Ft - 7 000 Ft
3 jegytípus

Aktuális előadások



Gidon Kremer és a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye
Auer Fesztivál – Veszprém

Műsor:

SCHUMANN: a-moll hegedűverseny op. 129
(az a-moll gordonkaverseny szerzői változata, hangszerelte: Rene Koering)
KANCHELI: Silent Prayer

Közreműködik:
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER

„Kremer a világ legjobb hegedűse!” (Herbert von Karajan)

Korunk egyik legjelentősebb hegedűművésze, a Grammy-díjas „élő legenda” Gidon Kremert másodszor köszönthetjük a Mendelssohn Kamarazenekar élén az Auer Fesztiválon. A moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban David Ojsztrah volt a tanára, s versenygyőzelmei óta a világ minden koncertpódiumán ismerik és elismerik egyedülálló művészetét.

Mi a titka, hogy azóta is szenzációszámba megy minden új koncertprogramja, s hogy hegedűtechnikája nemhogy kopott volna, de még csillogóbb, még letisztultabb és még egyénibb lett az évek alatt? Talán az, hogy a rutinnak sosem enged, állandóan kutat, gyakorol és a legkülönbözőbb, szintén világklasszis művészekkel kamarázik.

Magáról így ír: „Tizenöt évet éltem Moszkvában, évtizedekig volt lakásom Párizsban, közben éltem New Yorkban, Zürichben, Vilniusban – s eközben alapvetően úgy érzem, hogy nincs más igazi otthonom, mint a színpad.” 1996-ban életre hívta a Baltikum legtehetségesebb művészeiből válogatott együttesét a
Kremerata Baltica Kamarazenekart, akiket 2002-ben Grammy-díjjal is jutalmaztak. Céljuk, hogy a különleges hangzású, egyéni hangú zeneszerzők, így például Mieczysław Weinberg Giya Kancheli vagy Valentin Silvestrov munkáit széles körben megismertessék a nagyvilággal.

A Gidon Kremer számára komponált és bemutatatott művek száma hosszas. A huszadik század második felének legjelentősebb zeneszerző közül Alfred Schnittke, Arvo Pärt, Giya Kancheli, Philip Glass vagy éppen Astor Piazzolla is ajánlott neki műveket. A hegedűművész 70. születésnapja előtt tisztelegve a Deutsche Grammophon lemezkiadó egy limitált, 22 darab CD-ből álló sorozatot adott ki. 2016-ban megkapta a Praemium Imperiale díjat, amit széles körben a zene Nobel-díjának tartanak.
Kremer számára Robert Schumann az egyik legkedvesebb zeneszerző, ezért is választotta erre a koncertre az op. 129-es számú a-moll hegedűversenyét, mely a szerző a-moll gordonkaversenyének hegedűre átírt változata.
Hangszere egy 1641-ben készült Nicola Amati hegedű.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

További ajánlataink


A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik…

Szórakoztató szimfonikus stand-up koncert Janklovics Péter humorista kalauzolásával a „komolyzene vagy az opera szkeptikusainak”.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!