program


Company Canario - Portrait Of Love

Company Canario - Portrait Of Love

Táncszínház a Gödöllői Barokk Színházban

Színesítse csoportjai gödöllői látogatását kedvezményes színházi programmal!
 Læs mere

Billettyper


2 200 Ft
Földszint

DatoAz európai ritkaságnak számító Gödöllői Barokk Színház, hazánk legrégebbi fennmaradt kőszínháza az idei év áprilisától valódi színházi évaddal várja látogatóit!

Ebben az évben több alkalommal olyan előadásokat is bemutatunk, melyek a tánc és a zene nyelvén a külföldi közönség számára is érthető, élvezhető kísérő programja lehet egy-egy kastélylátogatásnak.

A negyedszázada alapított Company Canario Historikus Táncegyüttes, Aranyos Ágota koreográfus, táncművész vezetésével az ország egyetlen olyan táncegyüttese, aki repertoárjában közel 800 év tánckultúráját idézi meg, híres királyi, fejedelmi és főúri udvarok táncainak, szokásainak felelevenítésével, kastélyok, várak termeiben, kertjeiben vagy pont kontrasztként, modern környezetben.

Az előadások bepillantást nyújtanak az európai reneszánsz, barokk, romantika korának világába, a magyar tánckultúra kevésbé ismert kincseibe, egyediségébe és a 20. század első  évtizedeinek divattáncaiba.

A vendégek rácsodálkozhatnak a kastély színházának különleges hangulatát adó kulisszás színpadképek átváltozásához, mely az előadások látványos, a régmúlt időket felelevenítő eleme.


„Portrait of love”

A Company Canario Historikus Táncegyüttes előadása egy szabadban eltöltött délutáni uzsonna keretében mesél a kor legnépszerűbb táncaival a szerelem „arcairól”. A táncosok a kastély Barokk Színházába „becsempészik” a természetet, szinte Watteau, Les Champs-Elysées festménye kell életre.

A táncjátékban, olyan táncok láthatók, mint a menüett, bourrée, gigue, rigaudon, gavotte vagy passacaille, melyek sokak számára csak a zenei szvittekből ismertek.

A táncok eleganciája, a finom gesztusok sora, egy lassúbb, nyugodtabb világba repítik el a nézőket, és mesélnek a szerelem jelentőségéről, vagy jelentéktelenségéről, mely ma is a mindennapi élet egyik mozgatórugója.
Előadás hossza 40 perc

PÅ PLAKATEN


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan…

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai…

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani…

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: