Program


„Éltem egyszer én…” - Márai és a vers - Márai estek

„Éltem egyszer én…” - Márai és a vers - Márai estek

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 19:00

Nagyon ritkán hallunk a lírikus Márairól, pedig életművében hangsúlyos szerepet kapott a költészet is. Mielőtt elhagyta Magyarországot több jelentős verset írt, ahogy később az emigrációban is. A legismertebbek közé tartozik az Olaszországban született Halotti beszéd, amely első emigrációval kapcsolatos verse volt, és a Mennyből az angyal című alkotás, utóbbival New Yorkból üzent a magyaroknak a 1956-os forradalom leverése után.

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

 

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

További ajánlataink


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!