Program


ÉPÍTÉSZETI SÉTA-SOROZAT II. - A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia középkori emlékei

ÉPÍTÉSZETI SÉTA-SOROZAT II. - A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia középkori emlékei

A Baráti Kör tagok most egy igazán speciális, vezetett templomséta során a szentély és a déli toronyalj mellett, az altemplomot is megtekinthetik, ahol egy II. századi római katonai tábor maradványai, illetve a Szent István korából származó bazilika alapfalai is találhatóak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 10:00

ÉPÍTÉSZETI SÉTA-SOROZAT II. - A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia középkori emlékei

Dr. Végh András a Budapesti Történeti Múzeum régésze és főmúzeuológusa tart templomsétát Budapest legszebb középkori kincseit rejtő templomában.

Az építészeti és művészettörténeti szempontból is impozáns épület kezdetei a római korig nyúlnak vissza, mégis a középkori részletek gazdagsága jellemzi igazán. A gótika Mátyás király idején is kifejtette a hatását, feltehetően ekkor építették be a kápolnafüzért és a körüljárható szentélyt. A román korban a templom északi falánál a nyugati homlokzathoz csatlakozott a torony, amely később ugyan megsérült és a barokk korban visszabontották, ám félbevágott pillére a mai napig látható.

Ajánlatunk


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar mind munkássága fontos fejezetei.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

További ajánlataink


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik…

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!