Program


Géniuszok – Rippl-Rónai József

Géniuszok – Rippl-Rónai József

Ludmann Mihály művészettörténész előadássorozata

 több...

Jegytípusok


2 000 Ft
Sector

Aktuális előadások



Rippl-Rónai József a magyar festészet kiemelkedő mestere Kaposváron született 1861-ben. Gyógyszerésznek tanult, de a rajz és festés érdekelte. Münchenben képezte magát, mint oly sok leendő magyar művész, majd Párizsban Munkácsy Mihály mellett dolgozott. Azonban a francia szimbolistákkal kialakuló kapcsolata a stílusát is megváltoztatta és jelentős kiállító tagja volt a Nabis csoportnak.
Hazatérése után itthon is sikeres művész volt, a festői világa kiszínesedett és sajátos dekoratív stílust alakított ki. A Nagy Háború előtti magyar művészeti élet aktív résztvevője volt. A háború utáni korszakának jelentős alkotásai a kortárs írókról készített pasztell technikájú portréi. Kaposváron az egykori villája és több szobor is őrzi az emlékét.
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

További ajánlataink


Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem…

Járd be velünk az újjászületett Lovardát a pincétől a padlásig, hogy megismerd az épület történetét és kulisszatitkait is!

Ismerd meg velünk középkori királyaink egykori vadászkastélyának és kápolnájának történetét és maradványait! Sétálj festői környezetben, Budapest II. kerületében, az egykor…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!