Program


Hangzó Helikon 10.0 és Szájról szájra 10.0

Hangzó Helikon 10.0 és Szájról szájra 10.0

A Hírös Agóra és a MÜPA együttműködésének eredményeként a MÜPÁBAN rögzített nagysikerű koncertek ingyenes vetítése az Otthon Moziban.
A vetítések ingyenesek, regisztrációs jegy szükséges!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 19:00

Hangzó Helikon 10.0
Palya Bea, Kaláka, Sebő Együttes

MÜPA10 - JUBILEUMI HÉTVÉGE - Müpa saját produkció

A magyarországi nép- és világzenei mozgalom kibontakozásában rendkívül jelentős szerepet töltött be a népi hangszerekkel kísért „énekelt versek” műfaja. József Attilát énekelve tűnt fel Sebő Ferenc is - mielőtt elévülhetetlen érdemeket szerzett a táncházmozgalom létrejöttében -, a Kaláka Együttes pedig immár bő negyvenöt éve egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Páratlanul koherens életművében megkerülhetetlen a Helikon és a Gryllus Kiadó közösen indított Hangzó Helikon sorozata, melyben 2004 óta huszonöt album jelent meg. Azt tanúsítva - Gryllus Dániel szavaival - hogy „a költészet és a versolvasás válságáról szóló hiedelmekkel ellentétben a versek iránti fogékonyság nem csökken. A költő, a zeneszerző és az előadó egymásra találása megnyitja az ember szívét és értelmét, felszítja természetes vonzódásunkat a vers, a ritmus és a zene iránt.” A Művészetek Palotájában számos Hangzó Helikon-album bemutatkozott az elmúlt tíz évben. Ezekből ad ízelítőt Palya Bea, a Kaláka és a Sebő Együttes - többek között Arany János, József Attila, Kányádi Sándor, Kiss Anna, Kosztolányi Dezső, Lázár Ervin, Nagy László és Szabó Lőrinc verseinek előadásával.

Műsoridő: 00:35’
 
Szájról szájra 10.0
Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági

Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági közös projektje a Szájról szájra, melyet 2008-ban mutattak be a Művészetek Palotájában, miután az lemezen is megjelent. A produkció sikerének okai közül most csak azt a változatosságot emeljük ki, ami a három énekes markánsan eltérő karakteréből adódik, és közben azt az egységet, amelyet egyfelől a közös éneklés, másfelől a jellegzetes zenei kíséret teremt. A magyar világzenei és jazzélet kiválóságainak játékában a népzenei hagyomány mély ismerete, illetve a kísérletező kedv és a többi zenei műfaj iránti nyitottság egyaránt szerepet kapott, lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy a hölgyek a rájuk jellemző érzékenységgel, vitalitással és humorral köthessenek csokrot magyar és bolgár dalokból. Kézről kézre, vagy még inkább: szájról szájra adva őket.

MÜPA10 - JUBILEUMI HÉTVÉGE - Müpa saját produkció

Közreműködők:
gitár - Juhász Gábor
fúvós hangszerek, gadulka, billentyűs hegedű, buzuki - Nikola Parov
hegedű, ütőgardon - Mester László Pintyő
nagybőgő - Kovács Zoltán
ütőhangszerek - Dés András

Műsoridő: 00:35’

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

További ajánlataink


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!