Program


Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt- díjas zongoraművész hangversenye

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt- díjas zongoraművész hangversenye

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 4. szerda, 19:00

Műsor:
Beethoven: f-moll "Appassionata" szonáta, op. 57
Chopin: g-moll ballada, op. 23
Chopin: cisz-moll és Desz-dúr keringők, op. 64
Chopin: b-moll scherzo, op. 31
-   szünet   -
Chopin: fisz-moll polonéz, op. 44
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15 No. 2
Chopin: cisz-moll scherzo, op. 39
Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22

Rövid életrajz
Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val. A Hungarotonnál megjelent Bellini-Liszt összes operafantáziáit tartalmazó albuma elnyerte a Liszt Ferenc Társaság Nemzetközi Liszt Hanglemez Nagydíját. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán több mint 100-szor, a Müpa Nemzeti Hangversenytermében 16-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, me­lyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Bu­dapestért-díj és a 2014 márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek. Négy kontinens hallhatta játékát, Európa számtalan városa mellett Ausztráliában adott koncertsorozatokat, ismételt visszahívásokkal. Japánban eddig 83-szor, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 27 alkalommal vett részt koncert- és tanítási tur­nékon. Szólókoncertjei mellett számos nemzetközileg elismert zenekarral és szólistával működött együtt szerte a világon. Feleségével, Hegedűs Katalin zongoraművésszel rendszeresen lépnek fel zongora 4 kezes műsorokkal.

Műsoridő: kétszer 45 perc.

Ajánlatunk


Komédiánk hősének lövése sincs a művészetről. De volt kidobóként, Dave-et mégis egy kortárs galériában alkalmazzák, hogy egy ellentmondásos műalkotást őrizzen. A kép 3 méter magas és 1,60 m széles, és … hát, hogy is mondjam … elég különös technikával készült. Vannak, akiknek nem tetszik és sokféleképp értelmezhető. Ám Dave véleménye a művészetről – és erről a konkrét képről – lassan átalakul és egyre nagyobb vehemenciával védi a műtárgyat felesége, a média és egy csomó felháborodott vallási fanatikus ellen

A kontroll a játékon belül legalább adott. Hatásod van a világára. Más is menekül. Ne mondd, hogy te nem! Hát látom. Karaktereket alkotsz Fészbúkon, meg Instán, posztolsz a szolidaritásról meg a kutyás nyaralásról, leizzadsz, ha nem lájkolják az eseményedet. Az online avatárod eseményét. Csak annyi a különbség, hogy én ugye veled ellentétben tudom, hogy a videojátékban az a karakter nem én vagyok. És arra gondoltam, ott a Városligetben, hogy mi lenne, ha mégis?

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián A PÁL UTCAI FIÚK Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!