Program


ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

Jegytípusok


2 000 Ft
Sector

Aktuális előadások





ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK
SZENT TITKOK ÉS TERMÉSZETFÖLÖTTI REJTÉLYEK A TÖRTÉNELEMBEN
Történelmi stand up előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

FEBRUÁR 1. CSÜTÖRTÖK 18.00
AZ INKVIZÍTOR ÉS A BOSZORKÁNYOK – MÁGIA, ÜLDÖZTETÉS ÉS A FÉLELEM EREJE
Mióta vannak boszorkányok, és miért félnek tőlük? Miért járnak össze esténként „ördögi” szertartásokra? A régi forrásokban miért harcolnak ellenük a táltosok és a vérfarkasok? Miért törnek ki üldözésbe torkolló boszorkányellenes pánikrohamok? Mi közük van a késő középkori misztikus női szentekhez, ókori pletykákhoz vagy a vérfarkasokhoz? Miért váltja fel a boszorkányhitet a vámpírkultusz, és hogyan kezdett el kétkedni egy inkvizítor? Az egyre népszerűbb kérdésekre keresi a választ az előadás a tudományos eredményeket és a közönség fantáziáját egyaránt megmozgatva.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!