Program


"Kettő az egyben" túra (Pál és Szemlő kombinált)

"Kettő az egyben" túra (Pál és Szemlő kombinált)

A Barlangok Hónapja alkalmából Vincze Péter geológus rendhagyó hosszúságú, tartalmú és útvonalú túra keretében kalauzolja végig az érdeklődőket a Pál-vögyi – és Szemlő-hegyi-barlang bámulatba ejtő föld alatti folyósóin.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 30. szombat, 10:30

Pál-völgyi-barlang extra szakvezetéses túra:
Megismerjük a budai termálkarszt kialakulását és jelentőségét, bepillantást nyerhetünk a város alatt húzódó barlangrendszerek felfedezésének és kutatásának történetébe, megcsodáljuk az évmilliók
változatlanságába dermedt ősmaradványokat és csillogó kalcitkristályokat. Lépcsők hosszú során ereszkedünk le a mélybe, bejárva a hasadékszerű járatok, mesebeli cseppkövek, a hévíz által kioldott gömbüstök és különleges sziklaalakzatok világát.

A program hossza: kb. 2 óra.

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól (a barlang 5 éves kortól és min. 115 cm magasságtól látogatható).

Mivel a barlangban több, mint 400 lépcsőfok és egy biztonságos létra található, a programon mozgásukban bármilyen módon korlátozott vendégek nem tudnak részt venni.

A barlangban egész évben 11°C a hőmérséklet, nyáron ezért érdemes kissé melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

Szemlő-hegyi-barlang extra szakvezetéses túra

A Barlangok Hónapja alkalmából Vincze Péter geológus rendhagyó hosszúságú, tartalmú és útvonalú túra keretében ismerteti meg az érdeklődőket a Budapest föld alatti virágoskertjeként emlegetett
Szemlő-hegyi-barlang értékeivel.

A program keretében lehetőséget biztosítunk egy 3D film megtekintésére, a látogatók számára nem járható Budai barlangok csodálatos világáról. A 3D film a nézőket egy lenyűgöző barlangi kirándulásra
kalauzolja el, mely káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be. Így bárki felfedezővé válhat és bepillanthat a kutatók világába.

A program hossza: kb. 90 perc
Ajánlott korosztály: 14 éves kortól.
A közel 300 méteres kiépített szakasza utcai viseletben, akár babakocsival, illetve kerekesszékkel is látogatható. A barlangban állandóan 12ºC a hőmérséklet.

Jegytípus jogosultságok
Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:
- nyugdíjasok,
- diákok,
- pedagógusok (egyéni látogatóként).
A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.

A Pál-völgyi-barlang, a Szemlő-hegyi-barlang és a Budai Vár-barlang Barlangolás kampány részeként megtartott extra túráira kedvezőbb árú kombinált jegyek is válthatóak a dunaipoly.jegy.hu felületén.

Kapcsolat
palvolgy@dinpi.hu
+36 1 325 9505
www.palvolgyibarlang.hu
szemlohegy@dinpi.hu
+36 1 325 6001
www.szemlohegyibarlang.hu

Ajánlatunk


Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Tartson velünk egy igazi házibuliba!

További ajánlataink


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!