Program


MACSKAFOGÓ BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT FEAT. JAZZATION

MACSKAFOGÓ BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT FEAT. JAZZATION

Film-Zene-Koncert

(esőnap: augusztus 23.)

Jegytípusok


5 900 Ft - 21 900 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadások



Forgatókönyv: Nepp József
Zene: Deák Tamás
Rendező: Ternovszky Béla

magyar — kanadai — NSZK animációs bűnügyi filmvígjáték
Műsoridő: 95 perc

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal a Margitszigeti Színház színpadán monumentális látvánnyal!

Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének - amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai - kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek színpadra varázsolt életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat. A rajzfilm - amelyből több generáció idéz rendszeresen - zeneileg is igazi remekmű.

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.
Producer: Várallyay Katus
Zenei vezető: Tompa Ábel
Technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István
Produkciós konzulens: Deák András.

További ajánlataink


2024 jubileumi év Geszti Péter számára! Geszti, a pozitív energia frontembere, minden korábbi zenekari projektjének jókedvét és profizmusát belekódolja idén…

A Neoton Família a 80 as évek egyik legsikeresebb hazai pop együttese. Nemcsak itthon, de a világ számos országában jelentek…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!