Program


MOST Fesztivál - Roletti

MOST Fesztivál - Roletti

Itt van Jakab és János, akik kezdetben csak szomszédok voltak, aztán ivócimborák lettek, majd a komaságot átugorva egyenesen a barátság poklába taszították egymást. Az előadás e két mélyen megsebzett lélek hegesedését meséli el a folyamat szokásos közhelyeinek felvonultatásával: madárfiókák megmentése, hangszigetelés, közös gyerekkori betegségek..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 26. szombat, 19:30

MOST FESZT 2022

Vinnai András: ROLETTI - avagy Jakab és János legendás barátsága
playback színház
Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk

A férfibarátság határainak őre már jó ideje szemmel tartja Jakabot és Jánost. Jelentése szerint kezdetben csupán átlagos szomszédok voltak, majd ivócimborák lettek, de aztán történt valami, ami miatt már képtelenség őket kategóriába sorolni. Egyre furább dolgokat művelnek együtt:
madárfiókákat mentenek az erdőben, óvónőket inzultálnak, almacsutkával dobnak herén divatos férfiakat, idős asszonyok elől lopják el a liftet, templomi esküvőket zavarnak meg, pszichológiai kísérletekben vesznek részt, bowling pályákat törölnek el a föld színéről és még az olajos csúszka masszázstól sem riadnak vissza.

Létezik barátság férfi és férfi között? Miért muszáj minden haverságnak civakodó szerelemmé változnia? Miért olyan törvényszerű ez a férfiak között? Itt van például Jakab és János, akik kezdetben csak szomszédok voltak, aztán ivócimborák lettek, majd a komaságot átugorva egyenesen a barátság poklába taszították egymást. Az előadás e két mélyen megsebzett lélek hegesedését meséli el a folyamat szokásos közhelyeinek felvonultatásával: madárfiókák megmentése, varázslat, hangszigetelés, álomösszefonódás, közös gyerekkori betegségek, fagyizás, olajos csuszkamasszázs, visszafogottan látványos közelharcok, légikatasztrófák, az idősek látens gyűlölete, stb, stb… Az előadást szünet, díszlet, jelmez és kellék nélkül játsszuk.

Játssza: Jankovics Péter, Szabó Zoltán
Rendező: Vinnai András

A TÁP Színház és a Füge Produkció előadása

Ajánlatunk


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

További ajánlataink


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!