Program


Nagyvárosi bujdosók

Nagyvárosi bujdosók

Az Ungaresca Táncegyüttes táncjátéka
A teljesség felé című összművészeti fesztivál programja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 27. péntek, 19:00

NAGYVÁROSI BUJDOSÓK - AZ UNGARESCA TÁNCJÁTÉKA
táncjáték 50 percben

A Nagyvárosi bujdosók, egy tematikus táncjáték Kiss Ferenc zenéjére. Rólunk és szeretteinkről szól, no meg azokról, akiket soha nem lehet megszeretni. Emlékek a generációnkról és a bujdosásáról. Fölsejlik bennük a gyerekkor, az iskola, a félelmek, az eszmélés meg a tűz, a zene, a hagyomány tisztelete és a lázadás, tájak és népek, a mítosz és a hivatal, kötelesség és a szerelem, az önrombolás és a kötelékek. Az otthon, haza, a szoknyák suhogása, sorsunk, a szabadság szárnyai, no meg a derű és jókedv, a kor és a tánc. Azokat a bujdosókat, akiknek legtöbbet köszönhetünk, név szerint is említjük. Nekünk ők nyújtották mindig és ma is a biztos menedéket. Mindegyikük a művészetek és látomások birodalmán át vezet egyfajta tisztánlátás felé. Közülük ki versben, ki muzsikában, ki sivatagban vagy a szögesdrótok mentén bujdosott. Vagy a színek olajos illatába, vagy népköltészetbe, vagy játékba menekült valami elől. Mindannyian városlakók voltak. Hisszük, hogy tébolyult bolyongása közben tönkrement emberiséget ők és a hozzájuk hasonlók terelik folyton-folyvást a jó irányba örökkön örökké.

A táncokat versek és idézetek kötik össze.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

További ajánlataink


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!