Program


Nemzetközi Roma Nap az Eötvös10-ben - Fekete tűz

Nemzetközi Roma Nap az Eötvös10-ben - Fekete tűz

Fergeteges koncert, roma-gasztro, képzőművészeti kiállítás és közös táncház vár minden érdeklődőt Terézvárosban!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 7. vasárnap, 16:00

A vendégek megismerhetik és megkóstolhatják az „AR©MA” konyha ételeit, amelyek Varga Gusztáv instrukciójával készült finomságok.

Betekinthetünk a roma képzőművészetbe: a kiállításokon Szolnoki Csanya Zsolt, miskolci költő és képzőművész, Váradi Gábor ózdi festőművész, valamint az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekeinek munkáját láthatjuk.

A kiállításmegnyitó és a roma ételek kóstolását követően együtt mulathatunk a roma folklórzene apostolával, a világhírű Kalyi Jag Együttessel.

A Kalyi Jag zenéjét és táncait humorosan úgy is szokták nevezni, hogy a kannás cigányok muzsikája. Régen csak énekeltek és szájbőgőztek rá, füttyögtek, teknőt és kannát ütöttek, hangszeres kíséret nem volt hozzá. Ma már az autentikus zenét gitárokkal és egyéb pengetős hangszerekkel fűszerezik.

„CSAK EGY ÚT VEZET MINKET: A VILÁGNAK KEDVET ÉS BÉKÉT TEREMTSÜNK”

Ünnepeljük együtt Terézvárosban, az Eötvös10-ben a Nemzetközi Roma Nap alkalmából!

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

További ajánlataink


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Az Egy százalék indián az identitás, az örökölt magatartási modellek, hímsovinizmus, feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!