Program


Rejtélyes történelem - A csatamezőkön túl

Rejtélyes történelem - A csatamezőkön túl

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Jegytípusok


2 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



A 1848–1849. évi forradalom és szabadságharc veteránjai különleges időkben különleges célokért küzdöttek. Ám a világosi fegyverletételtől az utolsó honvéd haláláig nagyot fordult a világ. Mi történt azokkal az egykori honvédekkel, akik megöregedtek? Miként ápoltak a '48-as regiment emlékét az agg honvédek és a társadalom miként viszonyult hozzájuk? Miként élték meg a kivételes, nagy generáció képviselői ezeket a komoly mértékű változásokat? A beszélgetés e kérdésekre keresi és adja meg a választ. Ress Zoltán történésszel beszélget házigazdánk, Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár történésze.

Helyszín: Testőrpalota, Vetítőterem

További ajánlataink


Ismerd meg a budai Vár második világháborús ostromát a visszaemlékezők személyes történetein keresztül! Sétálj velünk a Budavári Palotanegyedben és a…

Discover 800 years of history as you embark on a guided walking tour in Budapest. Explore the highlights of Buda…

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!