Program


Rejtélyes történelem - A leghűségesebb város: a soproni népszavazás

Rejtélyes történelem - A leghűségesebb város: a soproni népszavazás

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Jegytípusok


2 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



A soproni népszavazás Trianon egyetlen tartós, a nagyhatalmak egyetértésével történt békés revízióját jelentette. Egyértelmű eredménye kitörölhetetlen nyomot hagyott a nemzeti tudatban. A magyar diplomácia sikertörténete és a kis magyar– osztrák háború után tető alá hozott kompromisszum egyúttal hosszabb távon is jelentősen megterhelte Budapest és Bécs viszonyát. A civitas fidelissima, a magyarság mellett a legnehezebb pillanatban kiállt város, illetve a pannon régió természetes, elveszített fővárosának emlékezete máig egymás mellett él a határ két oldalán. A beszélgetés során szóba kerül a népszavazás elő- és utóélete is.

Meghívott vendég: Fiziker Róbert levéltáros, történész

Helyszín: Testőrpalota, Vetítőterem

További ajánlataink


A budai Vár egyik ékszerdobozában a De la Motte–Beer-palotában a Budavári Palotanegyed saját borait kóstolhatják meg az érdeklődők.

Elindul színházunk Vígjátszóház programja, melyre várunk minden játszani és kalandozni vágyó 6-10 éves gyereket a Házi színpadon, melyre a Pannónia…

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – ezzel a gondolattal hívjuk a kisgyermekes családokat három év alatti gyerekekkel a Ringató-foglalkozásokra, ahol cél…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!