Programm


Roger Bernat (ES): Kérem, szavazzanak!

Roger Bernat (ES): Kérem, szavazzanak!

A Kérem, szavazzanak! (Pendiente de Voto) a 2012-es bemutatója óta számos országban járt már, és mindenhol élesen reagált az adott társadalom lokális kérdéseire. Budapesten az idei Tavaszi Fesztivál keretében jön létre, és a magyar közegre történő adaptációt Kelemen Kristóf készítette el.  mehr

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Mai 4. Samstag, 20:00

Roger Bernat (ES): Kérem, szavazzanak!
immerzív parlamenti színház

Elég volt abból, hogy a demokráciánkat siratjuk: most mindenkinek lehetősége van rá, hogy jobban csinálja!

A színházban most nem az előadóké a főszerep, hanem a nézőké, akik egy szórakoztató parlamenti társasjátékban vesznek részt. Távirányítóik segítségével olyan témákról döntenek, mint az oktatás, a városi közlekedés, a kultúratámogatás vagy az ingatlanpiac helyzete, de azt se hagyják figyelmen kívül, hogy eközben Krúbit vagy Lou Reed-et hallgatnának-e inkább.

Részt veszel a demokratikus játékban, vagy inkább meghackeled a rendszert? A többséghez tartozol, vagy a kisebbségből forradalmat robbantasz? Bármi megtörténhet, vagy ez csak illúzió, és a Nagy Testvérnek mindenre megvan a következő beprogramozott lépése?

És őszintén: téged megb@szott már a rendszer?

Magyarországi adaptáció: Kelemen Kristóf
 „Az aktuálpolitikában elvesztette az erejét a kimondott szó, és a valódi meggyőzés többé már nem cél. Mindeközben olyan erők mentén születnek döntések, melyek átláthatatlanok és kibogozhatatlanok, éppen ezért nem is eredményeznek párbeszédet. Nézzük meg, mi történik, ha a hatalom hiányában, a központi irányítás elvesztésével újra súlya lehet a kimondott szónak. A Pendiente de Voto nem imitálása egy valós parlamenti vitáknak, hanem a jelenlegi hamis vita valódi verziója. Nem a fiktív politizálásról szól, hanem a fikció politikusságáról. Valódi politika a reálpolitika minden formája ellen.”

(Roberto Fratini, dramaturg)

A Kérem, szavazzanak! (Pendiente de Voto) a 2012-es bemutatója óta számos országban járt már, és mindenhol élesen reagált az adott társadalom lokális kérdéseire. Budapesten az idei Tavaszi Fesztivál keretében jön létre, és a magyar közegre történő adaptációt Kelemen Kristóf készítette el.

Roger Bernat 2008 óta hoz létre előadásokat, amelyekben a közönség veszi át az irányítást. "A nézők egy olyan rendszerbe érkeznek, amely arra hívja őket, hogy működjenek együtt, vagy épp ellenálljanak, vegyenek részt és kötelezzék el magukat". (Roger Bernat)

Előadásai: a Public Domain (2008), a Purely Coincidental (2009), a The Rite of Spring (2010), a Please Continue: Hamlet (2011), Pending Vote (2012) és RE-presentation (2013), amelyeket több mint húsz országban játszottak.

140 perc két szünettel

Unser Angebot


Május 18-án szombaton Győrszentivánra érkezik a Boney M. és Liz Mitchell.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Angebote


Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!