Program


Szabó Dániel népzenei koncert

Szabó Dániel népzenei koncert

A koncerten a fiatal népzenész társadalom legkiválóbb előadói működnek közre:
Szabó Dániel, Kacsó Hanga Borbála, Paár Julianna, András Orsolya, Nyitrai Tamás, Mihó Attila, Takács Ádám, Bede Péter, Papp Endre, Bognár András.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 7. szerda, 19:30

Szabó Dániel: Pázsint - Népzene Székelyföldről és a Felső-Maros mentéről
2021. 07.07. 19:30 - 20:30 (esőnap másnap)

A koncert Székelyföld és a Felső-Maros mente kiemelkedő hangszereseit és énekeseit idézi meg változatos hangszerelésben. A zene fókuszában az ének, a hegedűjáték és a cimbalom áll, de emellett természetesen megjelennek a tájegységre jellemző kísérőhangszerek is. A nagyobb felállások mellett kisebb kamarazenei formációk – különleges hangszerpárosok és triók – is helyet kapnak a koncert műsorában.
A koncerten a fiatal népzenész társadalom legkiválóbb előadói működnek közre: Szabó Dániel, Kacsó Hanga Borbála, Paár Julianna,  András Orsolya, Nyitrai Tamás, Mihó Attila, Takács Ádám, Bede Péter, Papp Endre, Bognár András.


Járványügyi szabályok

A Benczúr Kerti Esték Népzenei koncertsorozata, mint szabadtéri kulturális rendezvény, védettségi igazolvány nélkül látogatható.  A rendezvény ültetéses, 200 fő befogadására alkalmas. A nézőtér területén a maszk használatát a szervezők nem teszik kötelezővé.

Kérjük, ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra! A szabályok a hatályos rendeletek szerint változhatnak.

Kapunyitás 18 órakor

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

További ajánlataink


WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia,…

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően…

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!