Program


Talpuk alatt • Duna Táncműhely - Káva - NTSZ

Talpuk alatt • Duna Táncműhely - Káva - NTSZ

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak.  több...

Aktuális előadások



 

Egy Torontó közeli kisváros közösségi házában augusztus 20-án rendezvényt szerveznek a helyi magyaroknak, az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Erre az alkalomra a kanadai Rezeda Dance Company új műsorral készül.

Tamás, a csoport vezetője nehéz helyzetben van, mert az utóbbi időben sok táncos elhagyta a csoportot. Ebben az időszakban érkezik Magyarországról Bálint, az ifjú koreográfus, táncpedagógus. Tamás, a csoport vezetője nagy örömmel fogadja, ám a kezdeti örömök után egyre több a konfliktus, mivel, Bálintnak egészen más elképzelései vannak az új előadással kapcsolatban. Két világ, két világfelfogás, a néptáncról és a hagyományról (a hagyomány megőrzéséről, továbbörökítéséről) való két ellentétes gondolkodás csap össze a történetben.

Az alkotók célja, hogy a kortárs néptánc és a komplex színházi nevelési előadások formanyelvének ötvözésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör közös értelmezésen és cselekvésen keresztüli vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket.

Játékunkban a hagyomány és innováció témakörét szeretnénk megvizsgálni; a két fogalom feszültségéről egymás mellett / egymás nélkül / egymással örök harcban levéséről szeretnénk közösen gondolkodni a fiatalokkal. A tánc médium, segít a központi kérdés minél érzékletesebb, árnyaltabb, több érzékszervet bekapcsoló vizsgálatához, az identitás kérdéskörének körbejárásához.

Az előadás során felvetett és körbejárt téma/problémák: Hagyomány és innováció – mit tesz velünk az ezekhez való ragaszkodás?

Az előadás 2022-ben a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a „legjobb színházi nevelési előadás”  különdíját kapta.

 

Játsszák és táncolják: Bori Viktor, Milák Melinda, Kardos János, Bódi Dávid, Kolumbán Norbert / Kanozsai Ákos, Soltész Luca / Kovács Márk Jenőné, Kovács Anita / Fehértóy Zsanett, Nagy Marcus

Író, dramaturg: Romankovics Edit
Zene: DJ Panda
Látványtervező: Kiss Gabriella
Kivitelező: Iszlai Zoltán
Technika: Kálócz László / Kardos János
Hangtechnika: Fekete Mátyás/Osváth István
Színházi nevelési konzulens: Takács Gábor
Koreográfus: Juhász Zsolt
Rendező: Sereglei András

További ajánlataink


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!