Program


Test est/Luna

Test est/Luna

Várnagy Kristóf: TEST EST - Maday Tímea Kinga: LUNA (14)
táncelőadás

Várnagy Kristóf: TEST EST            
Imre Zoltán Program
30 perc

“A Test est négy nagyobb téma köré rendeződik. Ezek, a reprezentáció, intimitás, alázat, és emberség. Az alázat, és emberség fontos attribútumai a kreációs folyamatnak, ami igyekszik részrehajlás nélkül, elfogulatlanul az önreflexió terében mozogni. Míg az intimitás mezején való létezés gyakorlása azért elengedhetetlen, hogy szabadon, szégyenérzet,félelem, vagy önös szándék nélkül engedhessük magunkat látni. De fentiek közül mégis a reprezentáció témája élvez kiemelt hangsúlyt, mely egyszerre határozza meg a produkció vizuális világát, és a darab táncnyelvét.” Várnagy Kristóf

Koreográfia: Várnagy Kristóf
Előadók: Kiss Rebeka, Várnagy Kristóf
Zene: Antonio Vivaldi, Nisi Dominus, RV 608
Fényterv: Csiszár Mátyás
Jelmez: Csasznyi Blanka Flóra
Szövegkönyv: Kripner Gábor

Maday Tímea Kinga: LUNA (14)
Imre Zoltán Program
40 perc

A LUNA című előadás célja, hogy minőségben reprezentálja a valós és létfontosságú eszközt, a tánc kifejező erejét. Az est folyamán a néző betekintést nyerhet egy olyan fizikai állapotba, ahol a gravitáció elképesztő erejével játszadozva, annak tereit ferdítve, különböző energiákkal dolgozva hoz létre egy egységet. Az, ami belül (bennünk) történik, sosem tud maradéktalanul azonos lenni azzal, ami „kívül” - velünk történik aktivitásunk, cselekedeteink során. Kik is vagyunk voltaképpen, ha „szerepeinkkel” nem vagyunk azonosak? Létezik-e ez a mindannyiunkban feltételezhető „én-mag”, ha nem igazán objektiválható, nem kaphat kifejezést? Ennek a sajátos kettősségnek, létezésünk mélyrétegében fellelhető törésvonalnak kíván a darab művészi formát adni.

Táncolják:
Bali Boglárka
Baumgartner Krisztina
Nyeste Adrienn
Mangi Kornélia
Kovács Enikő

Koreográfus, rendező: Maday Tímea Kinga /GDC/
Mentor: Hámor József
Jelmeztervező: Maday Tímea Kinga
Zene: Montázs
Fény tervező, kivitelező: Vajda Máté

Támogatók: Emberi Erőforrások Minésztériuma, Nemzeti Kultúrális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti Központ.
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával, és a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósul meg.
Az előadások az Imre Zoltán program keretében valósulnak meg.

Ajánló


Weöres Sándor költői mesejátéka a szó legmélyebb, legnemesebb értelmében mese is, játék is. A vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!